IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 7:06 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 63 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 2:54 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
Kenny Li 寫:
剪刺 寫:
就快俾部機玩死!!!

再刷一次 4.0.4

刷左, 有網絡, 上唔到網
REBOOT左就冇左IMEI

雙 wipe 一次, 再刷 !

刷完之後, 再雙 wipe !

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 2:55 am 
離線
版主

搵左20C既基带, 現在刷番去20C先

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 2:56 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:

雙 wipe 一次呀 !

整好就即走! 個 partition 有 "bad sectors" 呀 :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 2:59 am 
離線
版主

Kenny Li 寫:
剪刺 寫:

雙 wipe 一次呀 !

整好就即走! 個 partition 有 "bad sectors" 呀 :lol: :lol:

好唔該晒

試下先

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 3:11 am 
離線
版主

用過G之後, 覺得S3LTE接收冇G咁好, 順暢度冇G咁順暢, 不過G比S3LTE易發熱!!!
同埋鍾意G既IPS螢幕!!!

G令我改變對LG既印象!!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 3:41 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
用過G之後, 覺得S3LTE接收冇G咁好, 順暢度冇G咁順暢, 不過G比S3LTE易發熱!!!
同埋鍾意G既IPS螢幕!!!

G令我改變對LG既印象!!!

韓國機個 "基帶" 同香港好多個台都唔太夾, 例如 CSL. 你覺得佢接收好, 只是一個假象!

LG 個 IPS mon 是實好正! 我等 F240 落到 $1800 就入手 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 3:51 am 
離線
版主

Kenny Li 寫:
剪刺 寫:
Kenny Li 寫:
剪刺 寫:
就快俾部機玩死!!!

再刷一次 4.0.4

直情冇網絡!!!
但WIFI可用

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 4:16 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
Kenny Li 寫:
剪刺 寫:
Kenny Li 寫:
剪刺 寫:
就快俾部機玩死!!!

再刷一次 4.0.4

直情冇網絡!!!
但WIFI可用

咁有無 IMEI ??

我有理由相信你果部機唔是 F180K 而可能是 L + S + K 百鳥歸巢版 !!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 4:36 am 
離線
版主

間歇性有網絡, 間歇性有IMEI, 有WIFI, 冇數據
即係WIPE2次之後, 開機等十幾分鐘會有番網絡同IMEI, REBOOT部機有時等十幾分鐘會有番網絡有時冇

就黎俾佢玩屎!!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 4:59 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
即係WIPE2次之後, 開機等十幾分鐘會有番網絡同IMEI, REBOOT部機有時等十幾分鐘會有番網絡有時冇

就黎俾佢玩屎!!!

可能 partition 花咗!上手玩過卡刷!

盡整,之後即放!

下次買 LG 機唔好買二手!要買,上飛揚買未刷過強國版果 d 小花機!只要玩過卡刷就可能會有後遺症!前排 F160 死到屍橫篇野,班 JS 要出幾隊 "水兵" 先流乾淨各大 forum !

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 5:02 am 
離線
版主

Kenny Li 寫:
剪刺 寫:

就黎俾佢玩屎!!!

盡整,之後即放!

下次買 LG 機唔好買二手!要買,上飛揚買未刷過強國版果 d 小花機!只要玩過卡刷就可能會有後遺症!前排 F160 死到屍橫篇野,班 JS 要出幾隊 "水兵" 先流乾淨各大 forum !

乜野係卡刷?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 5:10 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
Kenny Li 寫:
剪刺 寫:

就黎俾佢玩屎!!!

盡整,之後即放!

乜野係卡刷?

用 software 去抽另一部機個 system image, 再用 cwm 寫入去部機!

例如 F180 其中一個改港行的方法!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 5:17 am 
離線
版主

Kenny Li 寫:
剪刺 寫:

就黎俾佢玩屎!!!

盡整,之後即放!

我唔識整!
有邊樹可以整機? 大陸? 香港?

定係當MP3用?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 5:31 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
我唔識整!

定係當MP3用?

最後一個方法 ............ 做唔做, 你自己決定 ..........

試下刷 S 版基帶, 唔得再試 L 版基帶! 只是基帶 (base-band) 唔是成個 ROM 刷!

你自已決定, 死機唔好怪我!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 5:36 am 
離線
版主

Kenny Li 寫:
剪刺 寫:
我唔識整!

定係當MP3用?

最後一個方法 ............ 做唔做, 你自己決定 ..........

試下刷 S 版基帶, 唔得再試 L 版基帶! 只是基帶 (base-band) 唔是成個 ROM 刷!

你自已決定, 死機唔好怪我!

心力交瘁, 瞓醒先諗!!!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 63 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :