IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 5月 10, 2024 9:53 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 24 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週六 3月 26, 2005 1:46 am 
http://www.tokyobikan.com/simrock.htm

回頂端

文章主題 :
文章發表於 : 週六 3月 26, 2005 2:57 am 
離線
全職睇場
頭像

記住我今日講過呢句說話: 除非你見過實物, 否則唔好信!

日後我再補充!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 3月 26, 2005 4:35 am 
Kenny Li 寫:

日後我再補充!

這個是當然的呢 ... :oops:

回頂端

文章主題 :
文章發表於 : 週六 3月 26, 2005 4:46 am 
離線
全職睇場
頭像

cybertama 寫:
Kenny Li 寫:

日後我再補充!

如果我唔突然發神經成個區 delete 左, 記得提我日後講個大笑話你聽 ;)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 3月 26, 2005 10:42 am 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:

日後我再補充!

有玄機

8) 8) 8)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 3月 26, 2005 5:48 pm 
Kenny Li 寫:
Kenny Li 寫:

日後我再補充!

如果我唔突然發神經成個區 delete 左, 記得提我日後講個大笑話你聽 ;)

:oops: :oops: :oops: :oops:

附加檔案:
IMG_2630-480-508.jpg [ 70.45 KiB | 被瀏覽 6516 次 ]
回頂端

文章主題 :
文章發表於 : 週六 3月 26, 2005 7:24 pm 
離線
新手入場

快d解!抉d有得解!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 3月 26, 2005 10:08 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
Kenny Li 寫:

日後我再補充!

真係好深,連我都唔明,前輩請指教 :roll:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 3月 27, 2005 2:29 am 
離線
全職睇場
頭像

sheepdog 寫:
Kenny Li 寫:
Kenny Li 寫:

日後我再補充!

真係好深,連我都唔明,前輩請指教 :roll:

時機到, 自有分解 ;)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 3月 27, 2005 4:31 pm 
離線
全職睇場
頭像

xaaron 寫:
Kenny Li 寫:

日後我再補充!

有玄機

8) 8) 8)

混沌理論的「蝴蝶效應」,來自美國一位氣象學家一篇六十年代的論文,名叫《一隻蝴蝶拍一下翅膀會不會在德克薩斯州引起龍捲風?》。

文章說,亞馬遜流域的一隻蝴蝶鼓動翅膀,會掀起密西西比河流域的一場風暴,這種現象叫「蝴蝶效應」,意思即一件表面上看來毫無關係、非常微小的事情,可能帶來巨大的改變。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 3月 27, 2005 9:47 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
xaaron 寫:
Kenny Li 寫:

日後我再補充!

有玄機

8) 8) 8)

混沌理論的「蝴蝶效應」,來自美國一位氣象學家一篇六十年代的論文,名叫《一隻蝴蝶拍一下翅膀會不會在德克薩斯州引起龍捲風?》。

文章說,亞馬遜流域的一隻蝴蝶鼓動翅膀,會掀起密西西比河流域的一場風暴,這種現象叫「蝴蝶效應」,意思即一件表面上看來毫無關係、非常微小的事情,可能帶來巨大的改變。

晤....有睇頭

http://en.wikipedia.org/wiki/Butterfly_effect

"Butterfly effect" is a phrase that encapsulates the more technical notion of sensitive dependence on initial conditions in chaos theory. The idea is that small variations in the initial conditions of a dynamical system can produce large variations in the long term behavior of the system.

Edward Lorenz first analyzed the effect in a 1963 paper for the New York Academy of Sciences. According to the paper, "One meteorologist remarked that if the theory were correct, one flap of a seagull's wings would be enough to alter the course of the weather forever." Later speeches and papers by Lorenz used the more poetic butterfly, possibly inspired by the 1952 Ray Bradbury short story A Sound of Thunder. In that story, a time traveller accidentally steps on a butterfly in the distant past, causing broad changes in the present. A common description of the effect says that a butterfly flapping its wings in Brazil can cause a tornado in Texas months later. A version from Car Talk is that "A butterfly flaps its wings in Africa, and the sink backs up in your garage."

The practical consequence of the butterfly effect is that complex systems such as the weather or the stock market are difficult to predict over any useful time range. Finite models that attempt to simulate these systems necessarily discard information about the system and the timing of events. These errors are magnified as each unit of time is simulated until the error bound on the result exceeds one hundred per cent.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 3月 27, 2005 10:20 pm 
離線
版主
頭像

又學到野 !!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 3月 27, 2005 10:31 pm 
離線
高級玩家
頭像

玩手電、學英文?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 3月 28, 2005 12:50 am 
離線
全職睇場
頭像

sheepdog 寫:
玩手電、學英文?

學埋 "混沌理論" ;)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 3月 28, 2005 7:19 am 
離線
版主
頭像

隻蝴蝶... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 24 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :