IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週一 5月 13, 2024 11:07 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 18 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週一 5月 02, 2005 6:21 am 
離線
全職睇場
頭像

我發表整件事件, 只係替我地 "香港人" 唔值! 明明係我地全世界第一, 而到目前依然是唯一可以解放日本妹的人出口氣!

明明無 send 過去日本, 點解要講大話由日本網站解先? 仲要話謝利解到前一日已經寄出? 你又知謝利實際做到既日期? 你會比我更清楚?

一個人只得口講無用架! 俾證據先有人信架! 但似乎水貨仔連一個咁簡單既道理都唔識! 一個人是非不分, 道理不明, 你殺左佢都唔會改變到佢!

好多朋友 PM 我, 一半人叫我再爆料, 另一半人叫我放過佢! 其實我只要水貨仔收聲就會停, 因為誰是誰非大家已經心中有數!

所以, 我決定唔再玩落去, 因為已經無意思! 但我希望提點水貨仔一句: 人一生中, 一定會做錯事, 做錯就要勇敢面對, 千萬唔好替自己搵籍口! 因為最後人人都知事實真相, 只得你自己呃緊自己!

"受害" 的兩位朋友, 正如我 PM 所講, 你地部機既 BT 維修會由我負責, 而我亦通知了謝利有關安排! 請放心!

請大家唔好再繼續有關水貨仔水件, 就由時間沖淡佢!

PS: "水貨仔", 我已經主動收聲放你一馬, 你識時務就好收聲, 否則我會叫你見識下我係一個你玩唔起既人!

PSS: "神醫", 唔該你叫水貨仔收聲唔好死頂啦! 否則一切後果, 你叫水貨仔負責, 唔好怪我! 否則到時, 我會指名道姓及公開更多資料, 以我 IMA 的公信力, 你以後想搵食都幾難!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 02, 2005 8:26 am 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:
我發表整件事件, 只係替我地 "香港人" 唔值! 明明係我地全世界第一, 而到目前依然是唯一可以解放日本妹的人出口氣!

明明無 send 過去日本, 點解要講大話由日本網站解先? 仲要話謝利解到前一日已經寄出? 你又知謝利實際做到既日期? 你會比我更清楚?

一個人只得口講無用架! 俾證據先有人信架! 但似乎水貨仔連一個咁簡單既道理都唔識! 一個人是非不分, 道理不明, 你殺左佢都唔會改變到佢!

好多朋友 PM 我, 一半人叫我再爆料, 另一半人叫我放過佢! 其實我只要水貨仔收聲就會停, 因為誰是誰非大家已經心中有數!

所以, 我決定唔再玩落去, 因為已經無意思! 但我希望提點水貨仔一句: 人一生中, 一定會做錯事, 做錯就要勇敢面對, 千萬唔好替自己搵籍口! 因為最後人人都知事實真相, 只得你自己呃緊自己!

"受害" 的兩位朋友, 正如我 PM 所講, 你地部機既 BT 維修會由我負責, 而我亦通知了謝利有關安排! 請放心!

請大家唔好再繼續有關水貨仔水件, 就由時間沖淡佢!

PS: "水貨仔", 我已經主動收聲放你一馬, 你識時務就好收聲, 否則我會叫你見識下我係一個你玩唔起既人!

PSS: "神醫", 唔該你叫水貨仔收聲唔好死頂啦! 否則一切後果, 你叫水貨仔負責, 唔好怪我! 否則到時, 我會指名道姓及公開更多資料, 以我 IMA 的公信力, 你以後想搵食都幾難!
希望佢地自己識做啦..咁都仲要死雞撐飯蓋就真係無野好講.難道d人既真係咁厚顏無恥?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 5月 02, 2005 9:17 am 
離線
新手入場

水貨仔喺PHOXXHK嗰邊好似已承認部機喺謝利記到解.........

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 5月 02, 2005 9:19 am 
離線
新手入場
頭像

andrewli 寫:
水貨仔喺PHOXXHK嗰邊好似已承認部機喺謝利記到解.........

佢話 日本那邊 send 俾謝利的, 佢話佢都係後來問返日本那邊才知 .......

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 5月 02, 2005 10:34 am 
離線
資深玩家
頭像

大雄 寫:
andrewli 寫:

佢話 日本那邊 send 俾謝利的, 佢話佢都係後來問返日本那邊才知 .......
死雞撐飯蓋咪就係依d人囉

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 5月 02, 2005 10:50 am 
離線
新手入場

退一步海闊天空 !!!!!!!!! 好 !!!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 5月 02, 2005 10:50 am 
離線
新手入場

Kenny兄你有心留人一條活路,可是此人縱是知悉也完全不認錯,他的不認錯就是等同反指您在撒謊,影響了您和謝利的名聲與IMA的公信力,所以不贊成您就此打住。

完全公開時間、地點、姓名和輔佐的相關無馬賽克相片與錄像,不再讓事情糾葛;國際鑒証權威李锠玉說得好:証據會說話;唯有如山的鐵証能讓不悔改之人啞口無言。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 5月 02, 2005 11:19 am 
離線
資深玩家
頭像

potatohead 寫:
Kenny兄你有心留人一條活路,可是此人縱是知悉也完全不認錯,他的不認錯就是等同反指您在撒謊,影響了您和謝利的名聲與IMA的公信力,所以不贊成您就此打住。

完全公開時間、地點、姓名和輔佐的相關無馬賽克相片與錄像,不再讓事情糾葛;國際鑒証權威李锠玉說得好:証據會說話;唯有如山的鐵証能讓不悔改之人啞口無言。
如你所說丟想要找pc weekly or e-zone記者係magazine大對質先得啦..如果唔係點令人地收口呀

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 5月 02, 2005 11:42 am 
離線
新手入場

Jessica 寫:

如你所說丟想要找pc weekly or e-zone記者係magazine大對質先得啦..如果唔係點令人地收口呀

kenny都決定放過佢...
大家就唔好再起火頭啦!
希望人地會有自知之名啦!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 5月 02, 2005 11:53 am 
離線
新手入場

Jessica 寫:

他有清楚列出自己是在4月24日首次上謝利記,並說明沒有帶3部網友的902SH給謝利記改機,如果Kenny兄有相關錄像,一公開就清楚不過了。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 5月 02, 2005 11:59 am 
離線
新手入場

js@elseif 寫:
kenny都決定放過佢...
大家就唔好再起火頭啦!
希望人地會有自知之名啦!

個人覺得這不是起火頭,一如Kenny兄堅持的香港人掙回的光榮就應該屬於香港人一樣,這是原則問題。

如果此人肯承認錯誤,或甚至有一丁點讓人覺得他有悔過之心的感覺,Kenny兄高抬貴手就此打住,我完全同意和支持,畢竟山水有相逢;不過,事情卻是恰恰相反,他至今還是覺得自己縱有錯就是太過熱心幫助網友,對他網開一面,只是助紂為虐,他只會變本加厲。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 5月 02, 2005 12:05 pm 
離線
資深玩家

睇番最新被人踢爆水貨佬的內容,佢拆招好似都冇認衰,佢認事實上係拎左上去謝利個邊整,但係唔認自己有騙取運費呢一點.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 5月 02, 2005 1:49 pm 
離線
版主

大家暫時當比自己休息一下囉, 是什麼一回事, 已經好明朗, 若然現在他還是不知道的話, 還覺得自己無錯, 只會令到自己一敗塗地, 希望他好好反省一下 ......

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 5月 02, 2005 2:07 pm 
離線
全職睇場
頭像

三少兄講得好! 凡事留一線, 日後好相見!

而且 "水貨仔" 份人, 你再

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 5月 03, 2005 12:33 am 
離線
版主
頭像

整件事, 有邏輯, 有分辨是非的人, 經過0甘多日的新聞(証據)追看, 已經一早心中有數.

之於沒有邏輯, 不能辨是非, 沒有自知之明, 自欺欺人的, 再多講也不能叫他(們)大徹大悟, 只要佢(與及有關人事)唔再講/做一些抵毀別人的說話, 就算佢再作1000個理由都由得佢啦.

不如大家放低對呢件事的興隨, 繼續係個forum度分享mobile樂趣 :D :D

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 18 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :