IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 5月 10, 2024 10:34 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 23 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週日 4月 24, 2005 3:07 pm 
離線
新手入場

1. 用唔到sunday台亦Search唔到sunday Network.

最大問題!!!
2. Bluetooth出現最大問題.
Bluetooth ->Switch On/Off = OK.
Bluetooth 收file = OK.
Bluetooth send any file = X "902SH即刻自動重新開機"
Bluetooth -> Search for Devices = X "902SH即刻自動重新開機"
Bluetooth -> Paired Devices = X "902SH即刻自動重新開機"
Bluetooth -> Handsfree Devices = X "902SH即刻自動重新開機"
Bluetooth -> Send All = X "902SH即刻自動重新開機"

*簡單黎講除開啟BT收file冇問題外其餘一啟動BT就即刻自動重新開機.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 4月 24, 2005 10:15 pm 
離線
版主

neighborhood 寫:
1. 用唔到sunday台亦Search唔到sunday Network.

最大問題!!!
2. Bluetooth出現最大問題.
Bluetooth ->Switch On/Off = OK.
Bluetooth 收file = OK.
Bluetooth send any file = X "902SH即刻自動重新開機"
Bluetooth -> Search for Devices = X "902SH即刻自動重新開機"
Bluetooth -> Paired Devices = X "902SH即刻自動重新開機"
Bluetooth -> Handsfree Devices = X "902SH即刻自動重新開機"
Bluetooth -> Send All = X "902SH即刻自動重新開機"

*簡單黎講除開啟BT收file冇問題外其餘一啟動BT就即刻自動重新開機.

重新開機後打電話會冇聲. :? :?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 4月 24, 2005 11:59 pm 
離線
新手入場
頭像

Me too :cry: Any methods to solve this problem ?

Many ThX !!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 25, 2005 3:32 am 
離線
全職睇場
頭像

第一, 要分清楚 unlock 同部機既功能無關係! 如果你去 Smartone 出過 SX813 就會知只係入幾個 code ;)

第二, 因為部 V902sh 未經本港 network 測試過, 無人敢包個個 network 一定無事!

第三, 我手上有兩部 firmware 係 V1.32 既 V902 完全無你既問題! 出面應該只得 V1.11 同 V.122 既版本, 所以會唔會個 firmware 會有影響, 我唔敢講! 我又未搵到點唔用 software 去 check 個 firmware version, 有無人識? 我想睇下你部機係乜 version!

第四, 已經問過 "有關人士", 用 Sunday 既 Java simcard 同 3 仔某種 USIM 可能會有影響, 因為個 voltage 唔夾! 咁, 真係無計, 只可以用其他 simcard. 但 Smartone 就一定無事, 因為佢地夾左 V902/SX813!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 25, 2005 5:51 am 
離線
全職睇場
頭像

neighborhood 兄,

我想借你部 V902 用 software 去 check 下個 software version. 同時做少少試驗, 睇下 upgrade 做最新 version 會唔會 fix 左個問題!

因為我兩部 V902 用緊 V.132 都好正常, 完全無問題! 我覺得應該係你部機個 firmware 有問題!

但, 做 firmware upgrade 要好耐, 而且有一定風險, 所以睇你信唔信得過我俾我試! 如果試過真係 firmware 問題, 其他人最少有個選擇去 upgrade.

如果你聽日中午俾我, 我放工時間應該可以俾番你!

我強調, 只係我私人問你借, 同謝利記無關, 因為謝利記唔會好似我玩到咁盡去 upgrade firmware :P 千奇唔好誤會!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 25, 2005 11:43 am 
離線
新手入場

請問kenny 兄果兩部機的出廠日期係 04年 定 05年呀?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 25, 2005 12:46 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:

我想借你部 V902 用 software 去 check 下個 software version. 同時做少少試驗, 睇下 upgrade 做最新 version 會唔會 fix 左個問題!

因為我兩部 V902 用緊 V.132 都好正常, 完全無問題! 我覺得應該係你部機個 firmware 有問題!

但, 做 firmware upgrade 要好耐, 而且有一定風險, 所以睇你信唔信得過我俾我試! 如果試過真係 firmware 問題, 其他人最少有個選擇去 upgrade.

我強調, 只係我私人問你借, 同謝利記無關, 因為謝利記唔會好似我玩到咁盡去 upgrade firmware :P 千奇唔好誤會!

冇問題~
最重要可以有機會救返個BT, 因好唔方便.
需唔需要拆機?
我住上水, 你呢?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 25, 2005 1:05 pm 
離線
全職睇場
頭像

Kenny Li 寫:

冇問題~
需唔需要拆機?
我住上水, 你呢?

我住粉嶺! 不過我只得星期六同星期日會 "出現" 於粉嶺, 其他時間, 係九龍灣, 或者官塘 office 多!

唔需要拆機! 只係插 cable 去 check 個 firmware version! 如果係同我一樣 V1.32, 就乜都無得做! 如何係舊版本, 就升級個 firmware 試下!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 25, 2005 1:06 pm 
離線
全職睇場
頭像

易天行 寫:
請問kenny 兄果兩部機的出廠日期係 04年 定 05年呀?

04 年 10 月!

我係最新 v1.32, 因為我 upgrade 左!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 25, 2005 1:13 pm 
離線
版主

Kenny

可唔可以攪埋我部?

THX

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 25, 2005 1:13 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
Kenny Li 寫:

冇問題~
需唔需要拆機?
我住上水, 你呢?

我住粉嶺! 不過我只得星期六同星期日會 "出現" 於粉嶺, 其他時間, 係九龍灣, 或者官塘 office 多!

唔需要拆機! 只係插 cable 去 check 個 firmware version! 如果係同我一樣 V1.32, 就乜都無得做! 如何係舊版本, 就升級個 firmware 試下!

OK!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 25, 2005 1:15 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
Kenny Li 寫:

冇問題~
需唔需要拆機?
我住上水, 你呢?

我又借.... :oops:
我想要簽名 :oops:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 25, 2005 1:24 pm 
離線
全職睇場
頭像

khlhenry 寫:
Kenny

可唔可以攪埋我部?

THX

Henry 兄, 今日會唔會出現官塘? 如果會, 今日俾我 ;)

其他兄弟, 我只要一部去試, 試完先算啦! 唔得, 俾 100 部我都無用架啦 :P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 25, 2005 1:30 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
khlhenry 寫:
Kenny

可唔可以攪埋我部?

THX

Henry 兄, 今日會唔會出現官塘? 如果會, 今日俾我 ;)

其他兄弟, 我只要一部去試, 試完先算啦! 唔得, 俾 100 部我都無用架啦 :P

点解唔問下我 :cry:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 25, 2005 1:31 pm 
離線
全職睇場
頭像

peter 寫:
Kenny Li 寫:
khlhenry 寫:
Kenny

可唔可以攪埋我部?

THX

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 23 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :