IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週二 5月 14, 2024 1:59 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週日 4月 24, 2005 12:52 am 
離線
新手入場

但係係唔係上唔到3個webpage?
咁係咪即係剩係用到普通voice call 同 video call function?
其他3既function 都用唔到?

thx

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 4月 24, 2005 1:02 am 
離線
全職睇場
頭像

superjacky 寫:
咁係咪即係剩係用到普通voice call 同 video call function?

thx

上 3 Grid 只能出字, 出唔到相!

Voice call 同 Video call 無問題!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 4月 24, 2005 3:39 am 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:

thx

咁o個d streaming video 睇唔睇到? (睇波呀新聞呀o個d呢)
仲有佢個咩 跟著你跟著我 玩唔玩到?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 4月 24, 2005 3:58 am 
離線
全職睇場
頭像

Kenny Li 寫:

thx

咁o個d streaming video 睇唔睇到? (睇波呀新聞呀o個d呢)
仲有佢個咩 跟著你跟著我 玩唔玩到?

應該唔得! 我未有時間睇真點 set ....... 因為個 setting 鬼死咁多野 ;)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 4月 28, 2005 4:04 pm 
離線
高級玩家

how to set up....
i cannot even use gprs

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 4月 28, 2005 4:58 pm 
andrewcpy 寫:
how to set up....
i cannot even use gprs

加返個 apn 就得啦 ... 8)

name : 3Services (or any name u like)
APN : mobile.three.com.hk
其他 default 就得啦 ...

咁樣就已經可以收 e-mail 啦 ... 如果上 3grid 同出 internet 就分別要用兩個唔同o既 proxy ...
3grid 用 mobile.three.com.hk (port : 80)
internet 要用 anonymous proxy ... 可以係依到搵到 ...
http://www.proxy4free.com/page1.html ... 最好用香港proxy ... 快好多呢 ... :twisted:

902sh 用 smc 會方便好多 ... proxy 只需 set 10.9.9.9 (port 8080) 即可 ... 8)

回頂端

文章主題 :
文章發表於 : 週四 4月 28, 2005 6:03 pm 
離線
高級玩家

set 到...不過話unsupported content type in 3grid
but still nothing in internet.......
我用 218.188.23.162 8080 anonymous Hong Kong
會唔會有o的用開而ok o既分享一下???

anyway.... thanks

而mms 及streaming setting 有冇得攪....
3俾o左個dns我 10.30.3.151唔知有冇用.......

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 4月 28, 2005 6:30 pm 
set 到...不過話unsupported content type in 3grid
but still nothing in internet.......
我用 218.188.23.162 8080 anonymous Hong Kong

而mms 及streaming setting 有冇得攪....
3俾o左個dns我 10.30.3.151唔知有冇用.......

3grid 唔係放係 internet 到呢 ... 係佢地自己 private network 到 ... 所以唯一方法只有係夾硬用 mobile.three.com.hk:80 o黎當 proxy, 不過佢其實只係一個 web server 吧了 ... 3仔冇 wap proxy ... 唔知佢地有冇打算整 ... 8)

回頂端

文章主題 :
文章發表於 : 週四 4月 28, 2005 6:32 pm 

mms 有 ... 如果你有 c616 係手 ... 跟返o黎 set 就得啦 ... 我要夜d搵搵先有.

其實我之前係第二度 post 過 ... 如果你可以入到o既話 ... 可以試試搵搵 ... 不過應該多數係搵唔到 ... 8)

902sh 用 streaming 就連 smartone in 都唔得 ... 睇怕 3-3g 都幾難攪 ... 8)

回頂端

文章主題 :
文章發表於 : 週四 4月 28, 2005 6:36 pm 
離線
高級玩家

部a835都有....不過好似唔得...定係我set錯野.....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 4月 28, 2005 7:33 pm 
離線
新手入場
頭像

cybertama 寫:

mms 有 ... 如果你有 c616 係手 ... 跟返o黎 set 就得啦 ... 我要夜d搵搵先有.

其實我之前係第二度 post 過 ... 如果你可以入到o既話 ... 可以試試搵搵 ... 不過應該多數係搵唔到 ... 8)

902sh 用 streaming 就連 smartone in 都唔得 ... 睇怕 3-3g 都幾難攪 ... 8)

MMS 的 proxy 好似係 172.20.97.116 port 8799, 不過用來上 3 Grid 唔知得唔得 .....

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案