IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週三 5月 15, 2024 7:49 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週二 10月 12, 2010 9:03 pm 
離線
高級玩家
頭像

和記真係硬膠膠, 又上唔到網!!

引言回覆:
更新:部份地區開始可以上網。

有人說數碼通近排質素變差,但說到質素差始終難敵3香港。3香港可以在繁忙時間多區死亡,以今日為例,由下午四時開始,各區均無訊號,就連電話也不能撥出,更不要說上網。在文章發表時,小編發現3香港仍然無法使用3G或上網,有興趣的可以按此即時在Twitter看到其他用戶的苦況。

3香港經常聲稱今年會改善上網質素問題,但類似今天的問題仍然時有聽聞,反而數碼通即使上網速度不及過往快,但至今仍極少聽到同樣的死網絡問題。網民罵的繼續罵,3香港繼續越做越差,何時才能真正好好改善網絡設施?

http://chinese.winandmac.com/news/3hong ... reception/
http://twitter.com/#search/%23DLLM3HK

最後由 yingwai 於 週三 10月 13, 2010 3:15 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 10月 12, 2010 10:26 pm 
離線
資深玩家
頭像

3HK從來都係咁差, 一直都冇好過, 真係唔明點解明知差都要仲用......!!!
唔好講上網, 基本上放工時間各大人多的MTR ( 特別係MK ), 都係打唔到電話, 但用的人係完全唔知, FULL SIGNAL, 但打唔入, 打唔出架, 我已經試過無數次呢個經驗 ( 唔係自己, 係對方用3HK的人)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 10月 13, 2010 12:23 am 
離線
高級玩家
頭像

spandau 寫:
3HK從來都係咁差, 一直都冇好過, 真係唔明點解明知差都要仲用......!!!
唔好講上網, 基本上放工時間各大人多的MTR ( 特別係MK ), 都係打唔到電話, 但用的人係完全唔知, FULL SIGNAL, 但打唔入, 打唔出架, 我已經試過無數次呢個經驗 ( 唔係自己, 係對方用3HK的人)

我以前打過n次去投訴. 佢搵人覆我, 話師傅check過地鐵裡面無問題, 無其他客投訴.
我話咁我轉走個number, 開個新number繼續合約, 佢話唔得. 我話係佢個台用唔到, 唔係我想轉走. 佢話我簽咗約, 簽約之前應該知道佢地咩質數.

唉, 我最後頂唔順, 仲有四個月約, 轉台.

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 10月 13, 2010 12:29 am 
離線
版主
頭像

我用兩個3號碼架, 不過我係上FACEBOOK ......

我打電話用人仔......VC 就用PCCW ! :oops:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 10月 13, 2010 1:32 am 
離線
高級玩家
頭像

我四五年前上錯佢隻賊船去深水渉分店拍佢枱鬧到佢反艇可免解約費(2人), 賠到下次結數日便可, 當時後生, 幾好火!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 10月 13, 2010 12:46 pm 
離線
資深玩家
頭像

我四五年前上錯佢隻賊船去深水渉分店拍佢枱鬧到佢反艇可免解約費(2人), 賠到下次結數日便可, 當時後生, 幾好火!

勁.......!!! 等我即刻唱返首歌比你聽: 大家姐, 你係得o既....... ( 幣家伙, 又露左底自己老餅的身份添......)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 10月 13, 2010 3:12 pm 
離線
高級玩家
頭像

spandau 寫:

勁.......!!! 等我即刻唱返首歌比你聽: 大家姐, 你係得o既....... ( 幣家伙, 又露左底自己老餅的身份添......)

佢隻3g 手指先pk, 真係可以用唔到架全日!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 10月 13, 2010 10:53 pm 
離線
新手入場
頭像

spandau 寫:

Wa...really never heard of it.... :P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 10月 13, 2010 10:55 pm 
離線
版主
頭像

如果唔係有iphone 都可能死咗幾年了

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 10月 13, 2010 11:41 pm 
離線
高級玩家
頭像

我果時簡直用多日都想死, 成日人地話打極比我都冇人聽, miss左好多call(下刪三千字), 但我已經只响地鐵沿線出沒, 打上CS佢地又點淨係點我熄機reset呀, 換咭呀, 甚至叫你換過部手機去就佢, 態度唔嗲唔吊, 滿不在乎, 死左都比佢激番生!!! :evil:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 10月 14, 2010 12:12 am 
離線
高級玩家
頭像

fjoarfra 寫:
我果時簡直用多日都想死, 成日人地話打極比我都冇人聽, miss左好多call(下刪三千字), 但我已經只响地鐵沿線出沒, 打上CS佢地又點淨係點我熄機reset呀, 換咭呀, 甚至叫你換過部手機去就佢, 態度唔嗲唔吊, 滿不在乎, 死左都比佢激番生!!! :evil:

如果唔係sms....真係一張都嫌多
不過我認真折墮, 有6 個3 既number
不過, 好在有個數碼通, 唔洗打唔出收唔到call

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 10月 14, 2010 12:26 am 
離線
高級玩家
頭像

用3果D唔同佢做朋友 :D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 10月 14, 2010 6:44 am 
離線
版主

唔係點解叫爛3呀 :D

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 28 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :