IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週二 3月 19, 2024 3:29 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 199 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 1011121314  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週二 9月 16, 2014 4:47 pm 
離線
全職睇場
頭像

sgtng 寫:
還有話:“只要你地信小米就無問題,如果你地不信小米,咁話都沒用。”

Hugo Barra 關於MIUI 雲通訊既讀者評論:
https://plus.google.com/+HugoBarra/post ... XXmj?hl=en

不用 wifi 有無問題?

Hugo Barra 還可信嗎?記得事情發生初期他發過什麼聲明嗎?

套用著名作家倪匡一句說話: 「妓女尚可相信,共產黨萬萬不能相信!」

不管用不用 Wi-Fi,只要一開機,我就感覺到脫光衣服!何必呢?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 9月 17, 2014 3:55 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
sgtng 寫:
還有話:“只要你地信小米就無問題,如果你地不信小米,咁話都沒用。”

Hugo Barra 關於MIUI 雲通訊既讀者評論:
https://plus.google.com/+HugoBarra/post ... XXmj?hl=en

不用 wifi 有無問題?

Hugo Barra 還可信嗎?記得事情發生初期他發過什麼聲明嗎?

套用著名作家倪匡一句說話: 「妓女尚可相信,共產黨萬萬不能相信!」

不管用不用 Wi-Fi,只要一開機,我就感覺到脫光衣服!何必呢?

其實仲未攪得清楚裡面問題既人, 不如去睇下"張乳耳老公單野"啦............

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 9月 19, 2014 11:51 am 
離線
新手入場

Andy Kong 寫:
sgtng 寫:
有米粉話:“你們既然同意小米機可以上傳用戶資料,小米無錯”

but if u have accepted the agreement that stated that the phone can upload user data for development purpose(s), then Xiaomi doesn't did anything wrong

相關頁面:
http://en.miui.com/forum.php?mod=viewth ... #pid820367

只要小米夠 guts 行出來話呢個條佢既官方答案,即係你用得我部機,已等同接受我地提出既 the phone can upload user data for development purpose(s) 要求,所以你地無權查問或質詢我傳過乜,點樣收集和幾時傳,我答你係人情,唔答你亦是道理!

只要小米敢咁樣講,我一定拍手掌同埋勸睇場出道歉話自已厚多士,又睇下邊個 chicken 先啦!

問你地有沒仔細睇他既契約
http://en.miui.com/thread-42618-3-1.html

And by the way, you agree with the dev data sent to mother ship, when press OK use your phone.

Read carrefull all the statement.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 9月 20, 2014 3:18 am 
離線
全職睇場
頭像

sgtng 寫:
問你地有沒仔細睇他既契約
http://en.miui.com/thread-42618-3-1.html

And by the way, you agree with the dev data sent to mother ship, when press OK use your phone.

Read carrefull all the statement.

1) Development data NOT equal to personal data.

2) User agreement 唔可以 overrule 法律! 例如香港的 私隱條例

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 05, 2015 12:30 pm 
離線
高級玩家
頭像

我因為要部雙卡雙待機,想去人仔台出HTC820又話無貨(得橙色,網上話橙色版係中國製同個DISPLAY有問題),其他(LG G3 DUAL)一係貴,一係雞(HTC 620)。咁無理由差唔多料(HTC 620 同 紅米2)要俾多啲錢架。 (HTC嘅SENSE又唔合我用又大食)

咁出紅米2 啦。今日到手即裝OS MONITOR,我無LOGIN 小米賬號,只login google account,但都長期駁住小米SERVER(用星洲嘅AMAZON IP)。我真係怕怕。
請問有無CM ROM可以裝?我見大陸SITE話嘅CM ROM我都唔敢裝。我去番get.cm 又搵唔到俾紅米機用架喎。

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 3月 16, 2015 3:25 am 
離線
全職睇場
頭像

kadoorie 寫:
我因為要部雙卡雙待機,想去人仔台出HTC820又話無貨(得橙色,網上話橙色版係中國製同個DISPLAY有問題),其他(LG G3 DUAL)一係貴,一係雞(HTC 620)。咁無理由差唔多料(HTC 620 同 紅米2)要俾多啲錢架。 (HTC嘅SENSE又唔合我用又大食)

咁出紅米2 啦。今日到手即裝OS MONITOR,我無LOGIN 小米賬號,只login google account,但都長期駁住小米SERVER(用星洲嘅AMAZON IP)。我真係怕怕。
請問有無CM ROM可以裝?我見大陸SITE話嘅CM ROM我都唔敢裝。我去番get.cm 又搵唔到俾紅米機用架喎。

無 CM ROM!

就算有, 佢個 kernel 都依然連線 !!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 3月 16, 2015 2:17 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
kadoorie 寫:

無 CM ROM!

就算有, 佢個 kernel 都依然連線 !!

:cry: 唯有只插大陸卡裝大陸APPS。部紅米2 廢到嘔,我用來玩Asphalt8, 又LAG,又彈APPS,又慢。

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 3月 16, 2015 3:23 pm 
離線
版主

咁買魅藍NOTE啦!
打機流暢!電耐用!
不過就冇中移3G,同埋個懸浮球有啲麻煩!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 3月 16, 2015 4:34 pm 
離線
高級玩家
頭像

剪刺 寫:
咁買魅藍NOTE啦!
打機流暢!電耐用!
不過就冇中移3G,同埋個懸浮球有啲麻煩!

國產機,硬件好吸引,軟件唔敢用(除非焗用,即係啲國內銀行APPS,支付寶嗰啲),我只用過中興紅牛同紅米2 兩部,直到現在都只係敢裝GAME同用假account login,我一直唔敢login真account,即係我要帶多部電話。不過都好嘅,我點都要有部用假A/C嘅電話要嚟裝啲大陸APPS。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 3月 17, 2015 7:27 pm 
離線
全職睇場
頭像

kadoorie 寫:
國產機,硬件好吸引,軟件唔敢用(除非焗用,即係啲國內銀行APPS,支付寶嗰啲),我只用過中興紅牛同紅米2 兩部,直到現在都只係敢裝GAME同用假account login,我一直唔敢login真account,即係我要帶多部電話。不過都好嘅,我點都要有部用假A/C嘅電話要嚟裝啲大陸APPS。

用機用到咁, 有咩意思? :lol:

我個人好堅持用 Andriod 一定要 root 機, 再裝 xprivacy 同 firewall 先用! 雖然避唔到 hardware layer 既 "後門", 或者 kernel 既 "後門"! 但最少 software layer 都唔會任佢地偷我既資料! 連一個 quick reboot 既 APP 都要知我既 location o黎做咩?

如果 iphone 有 "小熊", 我情願用 iphone 唔使煩!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 18, 2015 1:12 am 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
kadoorie 寫:

用機用到咁, 有咩意思? :lol:

我個人好堅持用 Andriod 一定要 root 機, 再裝 xprivacy 同 firewall 先用! 雖然避唔到 hardware layer 既 "後門", 或者 kernel 既 "後門"! 但最少 software layer 都唔會任佢地偷我既資料! 連一個 quick reboot 既 APP 都要知我既 location o黎做咩?

如果 iphone 有 "小熊", 我情願用 iphone 唔使煩!

係呀係好慘,所以我啲大陸機就只用番大陸APPS,我連電話簿都無(用得假Google a/c 就梗係唔入親友電話),真係慘過無小熊。

iphone 對我嚟講又真係太貴了。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 18, 2015 4:30 am 
離線
全職睇場
頭像

kadoorie 寫:
係呀係好慘,所以我啲大陸機就只用番大陸APPS,我連電話簿都無(用得假Google a/c 就梗係唔入親友電話),真係慘過無小熊。

我用緊 Samsung Mega 2, 個價只是貴大陸機幾百蚊, 點解唔考慮下?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 18, 2015 11:47 am 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
kadoorie 寫:

我用緊 Samsung Mega 2, 個價只是貴大陸機幾百蚊, 點解唔考慮下?

多謝提點, 等我睇下

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 07, 2016 11:51 am 
離線
新手入場

更新(MIUI 7)以后,在小米手机使用日历也须要同意用户协议和隐私政策?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 09, 2016 2:32 am 
離線
全職睇場
頭像

sgtng 寫:
更新(MIUI 7)以后,在小米手机使用日历也须要同意用户协议和隐私政策?

你基本上所有資料都要跟 "阿爺" 分享!

又不是沒有選擇, 何必呢? 我不想做 "波仔流浪記" 的主角!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 199 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 1011121314  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :