IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 11:41 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 72 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週四 6月 12, 2014 10:03 am 
離線
新手入場

kadoorie 寫:
咁IPHONE有無小熊之類嘅APPS?我真心想轉會

唔JB~~冇
JB o左~~好似有, 但都冇an機小熊咁好用

呢個係我一路都唔用iphone o既原因

但其實用an機真係用到有d悶想轉會, 但junk call o既問題真係好煩, 但iphone又冇一d好o既apps 用到

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 6月 27, 2014 2:43 pm 
離線
高級玩家
頭像

MTK 晶片存在漏洞 收到特定短訊後會重新開機

https://www.youtube.com/watch?v=7TS12MK0oHc

阿公,可否試一試紅米NOTE會唔會中招?

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 6月 28, 2014 3:37 am 
離線
全職睇場
頭像

kadoorie 寫:
MTK 晶片存在漏洞 收到特定短訊後會重新開機

https://www.youtube.com/watch?v=7TS12MK0oHc

阿公,可否試一試紅米NOTE會唔會中招?

我試唔到! 不過已經有 app 去 check: https://play.google.com/store/apps/deta ... bugchecker

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 6月 28, 2014 12:06 pm 
離線
資深玩家

香港總部,有一檔,賣980,是不是有鬼?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 6月 28, 2014 3:10 pm 
離線
全職睇場
頭像

nokia2110 寫:
香港總部,有一檔,賣980,是不是有鬼?

好多高防! 小心!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 29, 2014 12:00 am 
離線
新手入場
頭像

初初都想入返部,睇完亞公試玩後,香港開買都零性趣

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 29, 2014 12:05 am 
離線
全職睇場
頭像

hp9500 寫:
初初都想入返部,睇完亞公試玩後,香港開買都零性趣

千奇唔好用! 長期有 6 組 IP 連住北京! 你 download 嘢都要經北京!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 29, 2014 12:54 am 
離線
資深玩家

我部,華X 3C 都吾敢用。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 29, 2014 1:19 am 
離線
全職睇場
頭像

狗米 .......... 佢老味個 download manager 要經北京先再落你部機!

例如, 你想去 Play Store download 一個 game 咁先算! 正常你要經個 download manager 直接指去 Google 個 server 再直接 download. 但 狗米就先經北京台 server 先 download !!!

你試想像你果 d email 既 attachments (附件) 會去晒邊?

今日我又窮又無人識, 可能唔怕! 但有一日, 我出左名, 咁咪大X鑊?

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 29, 2014 10:31 am 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:

狗米 .......... 佢老味個 download manager 要經北京先再落你部機!

例如, 你想去 Play Store download 一個 game 咁先算! 正常你要經個 download manager 直接指去 Google 個 server 再直接 download. 但 狗米就先經北京台 server 先 download !!!

你試想像你果 d email 既 attachments (附件) 會去晒邊?

今日我又窮又無人識, 可能唔怕! 但有一日, 我出左名, 咁咪大X鑊?

我用港版米3,又好似冇乜呢D問題!google map 我係老尖office都對得好準.,小熊就麻Q煩.,要係佢個market down最新版本及開有wifi就update先得!

返而我侗fd淘部大陸红米1s.,乜都做唔到.,用到一肚氣,.所以本來想係遠望買部3c 4G版.,都忍忍手先.,睇多D布告有冇伏先

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 29, 2014 6:17 pm 
離線
全職睇場
頭像

ec709394 寫:
我用港版米3,又好似冇乜呢D問題!google map 我係老尖office都對得好準.,小熊就麻Q煩.,要係佢個market down最新版本及開有wifi就update先得!

返而我侗fd淘部大陸红米1s.,乜都做唔到.,用到一肚氣,.所以本來想係遠望買部3c 4G版.,都忍忍手先.,睇多D布告有冇伏先

小米用 Snapdragon, 紅米用 MTK。兩部機定位唔同。

我最担心是 privacy 問題!等我試埋 紅米 Note 個港版 ROM 再詳細報告下。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 29, 2014 11:47 pm 
離線
新手入場
頭像

麻煩亞公,等你!睇下可唔可以挑起我性慾...買!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 6月 30, 2014 1:34 am 
離線
全職睇場
頭像

hp9500 寫:
麻煩亞公,等你!睇下可唔可以挑起我性慾...買!

挑起咗性趣,我怕紅米止唔到,要出紅牌先得 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 6月 30, 2014 9:25 am 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:

咁咪大0乐,咪好似美国佬监控一样。。其他的大牌子国产手机都可能会咁啊。。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 6月 30, 2014 4:03 pm 
離線
高級玩家
頭像

Les Chan 寫:
咁咪大0乐,咪好似美国佬监控一样。。其他的大牌子国产手机都可能会咁啊。。

強國唔係咁邊做得成生意丫! 等D人仲懶醒講"唔好叫我做"布斯"因唔會做人第二...." 真係聽到都把撚火 :evil: 講開監控, 你唔係"拉根"美帝唔會咁得閒理你, 但紅旗放個屁都會臭到佢 :x

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 72 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :