IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 5月 02, 2024 4:39 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 24 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : 遲來的 Moto G 試玩!
文章發表於 : 週一 3月 24, 2014 5:02 am 
離線
全職睇場
頭像

近期忙都七彩! 2 個星期前去完 官塘個倉行經 "人仔台" 見有舊客價 $1630 就入左一部! 但原來身邊識得既 "機友" 都一早入左! 反而我最遲入!

講返部機先 .......... 好多人用 Moto G 同 紅米比較! 太唔公平! 紅米無論造功, 品質, 設計, 話音, 電量等等等, 都同 Moto G 無得比!

簡單講下用後感:

1) 部機好紮實! 比想像中要重! 唔同 Samsung 咁輕巧!
2) 開機個白色底 logo 真白痴! 因為 Moto G 個 ISP 芒太光, 一開機會眼瞎! 開機果下一定要反轉部機!
3) 另外就算將個光度 set 到好低, 一轉到白色底色, 例如 gmail 一樣太光! 其他顏色就無事!
4) 雙卡操作 (例如打電話同發 SMS) 個人感覺唔夠 Samsung 咁 user friendly
5) Ringtone 夠大聲
6) 話音好清楚! 一貫 Moto 品質
7) 影相得 500萬 Pixel 就唔好期望太高!
8) 電就一定夠一日用! 有時一日都用唔晒!
9) 大陸有齊 7 種色既電池蓋賣! 由 25 - 90 一個都有!

總結: Moto G 是一部好使好用, 而且性價比極高既機! 如果你想要 雙卡雙待就買佢啦! 可惜, Motorola 永遠慢人一步, 假如幾個芒加大到 5 寸, 而價錢加多 $500左右, 應該可以殺低好多雙卡雙待市場! 但 Motorola 當睇唔到, 等摺埋!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 3月 25, 2014 1:10 am 
離線
資深玩家

高分低能,有技術吾識玩。1680好似貴佐D,總部好似1480。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 3月 25, 2014 2:44 am 
離線
全職睇場
頭像

nokia2110 寫:
高分低能,有技術吾識玩。1680好似貴佐D,總部好似1480。

1480 咁平? 靠唔靠得住呀? :|

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 3月 25, 2014 5:10 am 
離線
版主
頭像

同意, 絕對抵玩

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 3月 25, 2014 9:48 am 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:

總部................................

佢會話水貨, 單咭版, 8GB, 你話照買, 佢就話冇貨............. :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 3月 25, 2014 12:29 pm 
離線
高級玩家
頭像

simon 寫:
Kenny Li 寫:

總部................................

佢會話水貨, 單咭版, 8GB, 你話照買, 佢就話冇貨............. :lol:

乞米 都係差唔多 策略,用一個吸引嘅價錢吸引媒體報導,想買?就話要登記,但係3秒就賣晒。賣俾外星人呀?3秒唔係正常人可以鍵盤輸入嘅速度。講到幾好賣,就算係都係得佢公布個幾千部,我覺得佢借呢啲媒體報導去炒作股票,好過佢賣機。

現在PCCW 咪搞啲出三星送乞米,咁好賣邊有貨要嚟做贈品。

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 3月 25, 2014 2:54 pm 
離線
新手入場
頭像

唔知D字體可唔可以較大D, 當老人手機用呢?
小米手機可以較到好大,
但聯想又唔得, 大MON, 但D字體相對好細隻

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 3月 25, 2014 4:18 pm 
離線
版主
頭像

今晚post 俾你睇, 無帶返工 :-D

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 26, 2014 12:44 am 
離線
版主
頭像

最大架la.

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 26, 2014 1:44 am 
離線
版主
頭像

同motoX差唔多

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 26, 2014 7:55 am 
離線
新手入場
頭像

比我部小米2仲要小喎,
咁老人家都係紅米好少少

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 26, 2014 9:58 am 
離線
新手入場

netkid 寫:
比我部小米2仲要小喎,
咁老人家都係紅米好少少

如要俾老人家用, 可裝個 Big Launcher , 字又大, 鍵盤又大, 又簡單! 8)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 26, 2014 11:51 am 
離線
新手入場
頭像

阿公
電池蓋係邊到買?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 26, 2014 11:54 am 
離線
版主
頭像

咪又係深通

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 26, 2014 12:02 pm 
離線
新手入場
頭像

thanks 政政

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 24 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :