IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 5月 16, 2024 2:23 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 222 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 89101112131415  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週日 9月 01, 2013 8:46 pm 
離線
版主

阿囡部 MediaPad 就快柴,內置電夠期加部機反應開始慢,下次上去尋寶打算入部 F240 比佢,請問現在到價未啊 (1500 心理關口) ?

因為比個囡用,所以唔打算 root, 相信佢亦都唔會追 ROM update, 所以想知部機現在 stock ROM 係乜野 version? 係咪仲未有繁中?個鎖屏和雙時鐘係咪好阻手阻腳架?照計 Home screen 裝個 5x2 clock 既話應該唔會再比個首爾雙時 fake 到掛?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 9月 01, 2013 9:39 pm 
離線
新手入場

我都想買部比囡用,有無介紹.thanks

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 9月 02, 2013 12:27 am 
離線
版主
頭像

Andy Kong 寫:
阿囡部 MediaPad 就快柴,內置電夠期加部機反應開始慢,下次上去尋寶打算入部 F240 比佢,請問現在到價未啊 (1500 心理關口) ?

因為比個囡用,所以唔打算 root, 相信佢亦都唔會追 ROM update, 所以想知部機現在 stock ROM 係乜野 version? 係咪仲未有繁中?個鎖屏和雙時鐘係咪好阻手阻腳架?照計 Home screen 裝個 5x2 clock 既話應該唔會再比個首爾雙時 fake 到掛?

你全中. 唔root唔會有繁中, 其他都係root左易搞D

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 9月 02, 2013 4:08 am 
離線
全職睇場
頭像

而家小花都 1800 人仔! 中韓旗有充新, 企硬賣 2000 !!

唔改機, 未有繁中! 亦唔建議你去改! 用英交啦!

鎖屏雙時鐘有鬼佢啦! 唔阻地方! 好似有個 app 叫 anycut 可以唔 root 都改到!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 9月 02, 2013 12:02 pm 
離線
版主

Kenny Li 寫:

而家小花都 1800 人仔! 中韓旗有充新, 企硬賣 2000 !!

唔改機, 未有繁中! 亦唔建議你去改! 用英交啦!

鎖屏雙時鐘有鬼佢啦! 唔阻地方! 好似有個 app 叫 anycut 可以唔 root 都改到!

無繁中係有點可惜,我自已就唔會為左繁中去 root,咁問下阿囡英文機佢制唔制先,應該無問題掛!

1800 都近磅,希望 G2 早 D 到貨再推低小小啦!

話時話,你呢排忙小出來主持大局,靜左好多啊,等 10 月你搬定左希望會旺返個場啦 !

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 9月 02, 2013 12:03 pm 
離線
版主

makgary 寫:

你全中. 唔root唔會有繁中, 其他都係root左易搞D

為左繁中去 root 好似有點不值,係大部份 LG 機都唔 root 無繁中定只有小數係咁啊?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 9月 02, 2013 3:10 pm 
離線
全職睇場
頭像

無繁中係有點可惜,我自已就唔會為左繁中去 root,咁問下阿囡英文機佢制唔制先,應該無問題掛!

1800 都近磅,希望 G2 早 D 到貨再推低小小啦!

話時話,你呢排忙小出來主持大局,靜左好多啊,等 10 月你搬定左希望會旺返個場啦 !

都無咩新機玩 ................ 得部 A880 同 G2 叫 hot 少少!

等我忙完, 到 10 月搞搞新意思先 :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 9月 02, 2013 3:14 pm 
離線
全職睇場
頭像

為左繁中去 root 好似有點不值,係大部份 LG 機都唔 root 無繁中定只有小數係咁啊?

除左近期 G2 之外, 之前都無繁中!

F240 有台灣版繁中! 由台灣人改, 我估點都會好過大陸版!

LG 機, 我強烈建議你用韓版 ROM, 唔好用改版! 就算之前改過, 再刷番韓版都唔好買!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 9月 02, 2013 4:13 pm 
離線
版主

Kenny Li 寫:

F240 有台灣版繁中! 由台灣人改, 我估點都會好過大陸版!

LG 機, 我強烈建議你用韓版 ROM, 唔好用改版! 就算之前改過, 再刷番韓版都唔好買!

即係要處女機,咁要揾仙人指路先放心入貨,小弟自問唔識分辨處女機同改完再番刷啦!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 9月 02, 2013 7:48 pm 
離線
全職睇場
頭像

Kenny Li 寫:

即係要處女機,咁要揾仙人指路先放心入貨,小弟自問唔識分辨處女機同改完再番刷啦!

中韓旗果檔比較放心! 個妹妹仔又好傾 :-P

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 9月 03, 2013 12:41 am 
離線
版主

Kenny Li 寫:
Kenny Li 寫:

我白痴,上兩次去都唔確定搵到,希望今次有仙人現場指路,可以放心入手啦!

PS: 剛剛去 衛記同阿囡試過部 G Pro, 佢話英文都收貨,咁唔駛煩啦!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 9月 03, 2013 2:08 am 
離線
新手入場
頭像

Kenny Li 寫:
Kenny Li 寫:

我星期日都去過問....中韓旗話少花2000...充新2350白色...
上次去開另一間買1900人仔就買到9x9新....白色K版...
反而A860已經插到1500人仔左右....插水真係插到無水花....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 9月 04, 2013 3:17 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
Kenny Li 寫:

呀公,

中韓旗果間, 是否在飛揚 3樓 ?
謝謝!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 9月 04, 2013 3:21 pm 
離線
全職睇場
頭像

毛啦啦 寫:
呀公,

中韓旗果間, 是否在飛揚 3樓 ?
謝謝!

正確! 3 樓!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 9月 04, 2013 3:23 pm 
離線
全職睇場
頭像

guilty 寫:
我星期日都去過問....中韓旗話少花2000...充新2350白色...
上次去開另一間買1900人仔就買到9x9新....白色K版...
反而A860已經插到1500人仔左右....插水真係插到無水花....

A860 我 1450 入左一部!

好多檔口老闆一聽到 SKY 機都怕, 因為插水插得太快!

PS: 而家 A850 同 A860 都有得換殼, 小心翻新機 !!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 222 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 89101112131415  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :