IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週六 5月 04, 2024 2:23 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 257 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456 ... 18  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週三 6月 13, 2012 12:43 am 
離線
高級玩家
頭像

全港我獨有! SMS 收發正常, 全繁體介面!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 13, 2012 12:51 am 
離線
全職睇場
頭像

yingwai 寫:

你唔好同我講, 換左個 "DroidSansFallback.ttf" 強迫由簡體字轉成繁體字介面就算 :twisted: :twisted:

因為我早兩日先笑完某人咁做 :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 13, 2012 12:52 am 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
yingwai 寫:

你唔好同我講, 換左個 "DroidSansFallback.ttf" 強迫由簡體字轉成繁體字介面就算 :twisted: :twisted:

你睇清楚最尾果張!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 13, 2012 12:55 am 
離線
全職睇場
頭像

yingwai 寫:
Kenny Li 寫:
yingwai 寫:

你睇清楚最尾果張!

見語言 "中文台灣"!

但預設 "百度輸入法"! 即是大陸 ROM ........... !!

mobile01 有教點改!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 13, 2012 12:57 am 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
yingwai 寫:
Kenny Li 寫:
yingwai 寫:

你睇清楚最尾果張!

見語言 "中文台灣"!

但預設 "百度輸入法"! 即是大陸 ROM ........... !!

mobile01 有教點改!

個百度係我裝架
你試下搵下mobile01, 唔會有830L 繁中rom

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 13, 2012 1:06 am 
離線
全職睇場
頭像

yingwai 寫:
個百度係我裝架

你裝個預設 "百度輸入法"? :lol: :lol:

mobile01 當然無 830L 繁中rom 啦! 但佢有教換左個 "DroidSansFallback.ttf" 強迫由簡體字轉成繁體字介面

再用 CWM dump 個 recovery image, 咁咪有 "繁中rom" 囉 :lol: :lol:

咁你個語言選擇, 除左 "英文" or "中文台灣", "韓文", 重有無其他語言選擇?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 13, 2012 1:10 am 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
yingwai 寫:
個百度係我裝架

mobile01 當然無 830L 繁中rom 啦! 但佢有教換左個 "DroidSansFallback.ttf" 強迫由簡體字轉成繁體字介面

再用 CWM dump 個 recovery image, 咁咪有 "繁中rom" 囉 :lol: :lol:

咁你個語言選擇, 除左 "英文" or "中文台灣", "韓文", 重有無其他語言選擇?

如果你今日搵到830 既CWM IMAGE, 簡體ROM, 繁體既ZIP IMAGE, 我無話可說
總之, 呢個係真正繁體rom, 講完

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 13, 2012 1:17 am 
離線
全職睇場
頭像

yingwai 寫:
Kenny Li 寫:
yingwai 寫:
個百度係我裝架

如果你今日搵到830 既CWM IMAGE, 簡體ROM, 繁體既ZIP IMAGE, 我無話可說

(:Y)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 13, 2012 1:20 am 
離線
新手入場

雖然我唔識,但都見到靜音模式的關閉係簡體字.... :-P

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 13, 2012 1:28 am 
離線
新手入場

wingwing828 寫:

好嘢!睇到甘仔細,比個LIKE你!!!! :-D

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 13, 2012 1:39 am 
離線
新手入場

sos23sos 寫:
wingwing828 寫:

好嘢!睇到甘仔細,比個LIKE你!!!! :-D

(:xo (:xo

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 13, 2012 1:45 am 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
yingwai 寫:
Kenny Li 寫:
yingwai 寫:
個百度係我裝架

我真係續個字去打, 續句續個file 去decompile, 去打字
我問心無愧
呢個rom 無可能係換字體
上面都有會員見到 "關閉" 兩個字係簡體
試問我點樣改字體, 強迫改到簡體rom 變假繁體?
然之後係所有簡體字變晒繁體, 部機1 個簡體都睇唔到??
下面我就cap 張圖比你睇, 我續句續個字譯落去架!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 13, 2012 2:00 am 
離線
版主
頭像

勁呀. :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 13, 2012 2:05 am 
離線
全職睇場
頭像

yingwai 寫:
Kenny Li 寫:
yingwai 寫:
Kenny Li 寫:
yingwai 寫:
個百度係我裝架

我真係續個字去打, 續句續個file 去decompile, 去打字
我問心無愧
試問我點樣改字體, 改到簡體rom 變假繁體?

你諗多左 ......... !

我個人從來唔用中文介面, 對我無影響, 亦無興趣!

無論你換左個 "DroidSansFallback.ttf" 強迫由簡體字轉成繁體字介面, 或者你一個個字自已譯落去又好, 只要有人想用繁體介面, 呢個係造福佢地, 多一個選擇.

但, 好明顯我地都睇到, 你個所謂 "真正繁中rom", 個種 (source) 是由 "大陸 rom" 改成, 所以咪有預設 "百度輸入" 同 "關閉" 出簡體字!

但你好強調呢個是 "真正繁體rom" 咁就同事實有不符啦! 係咪?

如果你一開始講明 "真正繁中漢化版", 咁又唔同, 大家都會佩服你咁好心機, 一個個字譯成繁體. 係咪?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 13, 2012 2:11 am 
離線
高級玩家
頭像

yingwai 寫:
Kenny Li 寫:
yingwai 寫:
Kenny Li 寫:
yingwai 寫:
個百度係我裝架

我問心無愧
試問我點樣改字體, 改到簡體rom 變假繁體?

你諗多左 ......... !

我個人從來唔用中文介面, 對我無影響, 亦無興趣!

無論你換左個 "DroidSansFallback.ttf" 強迫由簡體字轉成繁體字介面, 或者你一個個字自已譯落去又好, 只要有人想用繁體介面, 呢個係造福佢地, 多一個選擇.

但, 好明顯我地都睇到, 你個所謂 "真正繁中rom", 個種 (source) 是由 "大陸 rom" 改成, 所以咪有預設 "百度輸入" 同 "關閉" 出簡體字!

但你好強調呢個是 "真正繁體rom" 咁就同事實有不符啦! 係咪?

如果你一開始講明 "真正繁中漢化版", 咁又唔同, 大家都會佩服你咁好心機, 一個個字譯成繁體. 係咪?

你覺得如果我識decompile, 你覺得我可唔可以自由加我想要既野落去?
呢個rom 實則點解會有百度, 我有自己的用途
而關閉係簡體, 就係話比你地聽, 我唔係改字體轉rom 黎呃人, 我唔需要人地去話我好勁, 但係請你專重我的修改, 我既努力

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 257 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456 ... 18  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :