IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週一 5月 20, 2024 12:07 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 294 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 1617181920  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週四 6月 28, 2012 2:14 am 
離線
高級玩家
頭像

陳大利 寫:
wingwing828 寫:
Kenny Li 寫:
wingwing828 寫:
我今日去左阿公講既麥記後面,見到部賣1800既830單機,但冇買到,因為見到部t100k買左
1000rmb

唔記得提你,呢部是翻新機!

白色果條邊,同個電池蓋都加過功!其他地方就未睇真!

阿公,其實之後我都發現左部機有d問題(塊mon面就咁可掀起及入左塵),今日拎左去換左部830l
原本賣1800那部是830s,可惜鎖左機,飛揚冇人識解,之後見佢有多部830l,就換左部830l,後殼大花痕 1700
使用中,暫時無咩問題^^。

我係飛揚都買了一台 830L,但俾多2xx,冇計唔夠靚仔,好快,發訊息時,有時得,有冇計解決 :roll: :roll:

Share 比大家睇下啦

http://youtu.be/EISl4yhrqvY

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 6月 28, 2012 4:12 am 
離線
版主
頭像

Kenny Li 寫:
政 寫:
想問仲可唔可以放多次個FILE

http://www.sendspace.com/file/fd2rdd

好似無料到

http://www.ima-system.com.hk/download/T ... y_hkcw.zip

The page cannot be found

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 6月 28, 2012 9:16 am 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
polason 寫:
多謝阿公解答!
電量方面,,我叉滿要用成四粒鐘,,正常嗎??
我用插頭電充...用app check show左係usb充電

我用 1A 充電器, 充滿要 2-3 粒鐘

我用1A插頭充電...但佢detect到係usb充電
加上連接吾到電腦..試過一次得
係吾係micro usb有問題

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 6月 28, 2012 10:05 am 
離線
資深玩家
頭像

轉用另一電腦試下? 8)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 6月 28, 2012 5:08 pm 
離線
新手入場

朋友見到我用的T100K, 自己繁化了,想我幫佢買,

打算7月1號, 唔打風就上去飛揚,或長城,
但 想起,兩個場的煙味,真系 好頂唔順。。

有無其他機建議,
820, Lu6200。。。。。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 6月 28, 2012 5:16 pm 
離線
全職睇場
頭像

polason 寫:
Kenny Li 寫:
polason 寫:
多謝阿公解答!
我用插頭電充...用app check show左係usb充電

似未裝好 driver

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 6月 28, 2012 5:18 pm 
離線
全職睇場
頭像

hkcwnet 寫:

有無其他機建議,

7月1日 除咗買手機,會唔會有一樣更重要既事情要做? :-D

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 6月 28, 2012 5:49 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
hkcwnet 寫:

有無其他機建議,

7月1日 除咗買手機,會唔會有一樣更重要既事情要做? :-D

50年不變, 其實不停地在變,
連手機的中文翻譯,都變得怪了,我地慢慢被中國化了, 優化了,
最終我地還是妥協, 樂隊 Beyond ,曾經妥協過

遊行 只系表達不滿的其中一種方法,無謂搞到D鋪頭無生意做啦。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 6月 28, 2012 6:37 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
polason 寫:
Kenny Li 寫:
polason 寫:
多謝阿公解答!

似未裝好 driver

裝了...試到第2次得..跟住又吾得

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 6月 28, 2012 11:19 pm 
離線
版主
頭像

hkcwnet 寫:

有無其他機建議,

打風喎 ;)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 6月 28, 2012 11:37 pm 
離線
新手入場

(28/06更新)T100K 繁簡體中文化,可用在 1.26及1.27, 帶三星輸入法,香港常用字,粗口
整合 中港台APN設定, 相機靜音,三星輸入法
繁體化以下APK

https://www.dropbox.com/s/gsrv3wuyspks8 ... 120628.zip

APKManager
Browser
Calendar
Camera
Clock
Contacts
DataManager
KT_Cm_ex
Mms
Phone
Settings
SkyEngCalculator
SKYSettings
SystemUI
TaskManager
framework-res

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 6月 29, 2012 12:32 am 
離線
版主
頭像

hkcwnet 寫:
(28/06更新)T100K 繁簡體中文化,可用在 1.26及1.27, 帶三星輸入法,香港常用字,粗口
繁體化以下APK

https://www.dropbox.com/s/gsrv3wuyspks8 ... 120628.zip

APKManager
Browser
Calendar
Camera
Clock
Contacts
DataManager
KT_Cm_ex
Mms
Phone
Settings
SKYSettings
SystemUI
TaskManager

勁呀, 兄弟......我想問我有部LG KU5400 ROOT 唔到, 已經裝哂DRIVER 同SUPER1C 1.7 .....

但一按ROOT 之後, 出現Unable to chmod /data/local/tmp/rageagainstthecage: No such file or directory

點攪

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 6月 29, 2012 11:50 am 
離線
新手入場

政 寫:
hkcwnet 寫:
繁體化以下APK

APKManager
Browser
Calendar
Camera
Clock
Contacts
DataManager
KT_Cm_ex
Mms
Phone
Settings
SKYSettings
SystemUI
TaskManager

勁呀, 兄弟......我想問我有部LG KU5400 ROOT 唔到, 已經裝哂DRIVER 同SUPER1C 1.7 .....

但一按ROOT 之後, 出現Unable to chmod /data/local/tmp/rageagainstthecage: No such file or directory

點攪

我對root 機, 真系唔系好識。
繁體化 只系自用下,分享下。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 6月 29, 2012 12:04 pm 
離線
新手入場

我用t100k睇pps吾係幾smooth..有冇得解決?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 6月 29, 2012 6:32 pm 
離線
版主
頭像

我得亞公出手已經解決, 多謝大家

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 294 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 1617181920  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :