IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週二 4月 30, 2024 1:58 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 59 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週四 7月 14, 2011 12:00 am 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
未解點試...... :lol:

佢地唔解完鎖先賣就知有古惑啦!我攞去解鎖時另外一個大陸人放低幾十部去解,之後有幾部一樣無聲,另有兩部唔連線!

明啦?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 14, 2011 12:45 am 
離線
資深玩家
頭像

Lajabo,
我用過LG的WP7機, 其實WP7個系統係OK架, 完全冇哂以前WM的影子, 而且好順, 好快, OS幾好用,
但.......個MARKETPLACE實在太少APPS, 依家跟本冇得同iOS的APPSTORE及ANDROID的MARKET比,
跟本係蚊同大象的分別.
第一代WP7冇得自己入RINGTONE係好白痴的事,
又要用ZUNE先可以入歌, 大佬呀, 你估WP7係APPLE咩, 死要你一定用佢個SOFTWARE.
ANDROID咪好LAW, 就咁放入SD CARD就得, 依家咩世界, 仲一定要用專用SOFTWARE入野,
由以前USB手指式的128MB MP3機開始已經令所有人明白就咁拉FILE入機係幾咁簡單的事,
跟本就應該好似ANDROID機咁, 咩鬼語言都有, 全世界都講緊地球村的CONCEPT, 仲要分LANGUAGE?
第一代WP7冇中文MENU及冇中文輸入呢個POINT係佢最大問題, 全世界都睇住中華市場,
竟然冇中文, 如果第一代已經有齊所有LANGUAGE及可以DOWNLOAD自己用的輸入法,
可能WP7已經爆左, 得左啦, 好典型的美國佬大美國主意, 所以玩死自己.
希望NOKIA可以將WP7返生, 或者好返D........
如果NOKIA今次全力下注WP7都唔得的話, 就NOKIA同WP7一齊玩完.........

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 14, 2011 2:09 am 
離線
資深玩家

spandau 寫:
Lajabo,
我用過LG的WP7機, 其實WP7個系統係OK架, 完全冇哂以前WM的影子, 而且好順, 好快, OS幾好用,
但.......個MARKETPLACE實在太少APPS, 依家跟本冇得同iOS的APPSTORE及ANDROID的MARKET比,
跟本係蚊同大象的分別.
第一代WP7冇得自己入RINGTONE係好白痴的事,
又要用ZUNE先可以入歌, 大佬呀, 你估WP7係APPLE咩, 死要你一定用佢個SOFTWARE.
ANDROID咪好LAW, 就咁放入SD CARD就得, 依家咩世界, 仲一定要用專用SOFTWARE入野,
由以前USB手指式的128MB MP3機開始已經令所有人明白就咁拉FILE入機係幾咁簡單的事,
跟本就應該好似ANDROID機咁, 咩鬼語言都有, 全世界都講緊地球村的CONCEPT, 仲要分LANGUAGE?
第一代WP7冇中文MENU及冇中文輸入呢個POINT係佢最大問題, 全世界都睇住中華市場,
竟然冇中文, 如果第一代已經有齊所有LANGUAGE及可以DOWNLOAD自己用的輸入法,
可能WP7已經爆左, 得左啦, 好典型的美國佬大美國主意, 所以玩死自己.
希望NOKIA可以將WP7返生, 或者好返D........
如果NOKIA今次全力下注WP7都唔得的話, 就NOKIA同WP7一齊玩完.........

俾你講下講下真你想搵部試下:﹣)

PS 不看得太簡單,家下個個都話北上創業,我見過成功亦有失敗,上面帳面開資細,但雜費太多!MS可能想講惦數先出發!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 14, 2011 2:11 am 
離線
資深玩家

Kenny Li 寫:
政 寫:
未解點試...... :lol:

佢地唔解完鎖先賣就知有古惑啦!我攞去解鎖時另外一個大陸人放低幾十部去解,之後有幾部一樣無聲,另有兩部唔連線!

明啦?

係呀,我部CHEAP野一開機是LOCK Q佐,她叫我自己解,我說不好,講多兩句,就幫我去解,原來如此:﹣)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 14, 2011 6:52 am 
離線
版主

各位可以幫手買嗎..

我好少返大陸 :oops:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 14, 2011 8:05 am 
離線
資深玩家
頭像

lajabo 寫:
各位可以幫手買嗎..

我又要~ :wink:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 14, 2011 8:57 am 
離線
新手入場
頭像

I'm also looking for a WP7. Really seldom go to china, if any brother planning on this, please count me in. PM me for the contact details.

Any other WP7 in the market can upgrade to mango? If so, which one will you recommended for a local purchase?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 14, 2011 10:05 am 
離線
資深玩家
頭像

LG 果部WP7, 本地二手千幾蚊有啦, htc mozart 二手都係二千以下,

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 14, 2011 10:28 am 
離線
資深玩家
頭像

Yes, simply buy used wp7 devices! No need to go back China and take risk. ;)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 14, 2011 3:14 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
manleehkg 寫:
OMG! The wallpaper is classified!

打左格仔啦! 試個 display 唔睇肉, 唔通睇花草樹木咩 :lol: :lol: :lol:

真正試玩 "芒果" 8)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 14, 2011 3:27 pm 
離線
新手入場
頭像

等待S兄開賣! ;)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 7月 15, 2011 1:02 pm 
離線
版主
頭像

lajabo 寫:
各位可以幫手買嗎..

WP7 你都岩!? :-o

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 7月 15, 2011 10:28 pm 
離線
版主
頭像

睇到呢個POST 我都有 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 7月 15, 2011 10:59 pm 
離線
版主

原來...WP7手機 2手好賤賣

LG $1800、HTC HD2 $2200

:-P

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 7月 15, 2011 11:31 pm 
離線
版主

enzo 寫:
lajabo 寫:
各位可以幫手買嗎..

WP7 你都岩!? :-o

試下新OS 嗎

:-D

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 59 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :