IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 5月 17, 2024 11:34 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 32 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週六 6月 04, 2011 11:20 pm 
離線
全職睇場
頭像

1. 開機時個 animation 好正! 重有個機械人聲: Droid .............
2. 跟機是 2.2 但可以 online upgrade 去 2.3.3
3. 基本上全世界所有 network 有齊! 連 CDMA 2G 同 3G 都有埋!
4. 手感好好! 比 Moto Charm 更好手感!
5. 5MP 影相, 有埋 face detection
6. 粒 1420mAh 電池頂唔到一日!
7. 唔使改字庫已經可以用到香港字

長城好多地方有賣, 由 1300 - 1700 人仔不等!

但係 .......... 千奇唔好買, 理由:

1. 可能本身是 Verizon CDMA 機, 用香港個 3G network, 試過 3HK, CSL & PCCW, 成日只得一格! 應該同香港 network 唔夾! 用 2G 都接收麻麻地!
2. 上面用果種解鎖方法, 會 tamper 個 base-band! 之後個 IMEI 會變成 00001123456 !! 重要部部一樣!

好可惜! Droid Pro 係一部好機! 除左個 IMEI 問題, network 接收真係太差!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 6月 04, 2011 11:32 pm 
離線
版主
頭像

oh my god :-(

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 05, 2011 1:20 am 
離線
高級玩家
頭像

丫.......仲諗住聽日上去買添 :-( :-(
呢鑊要多謝啊公 :-D

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 05, 2011 1:33 am 
離線
全職睇場
頭像

bb49986 寫:
丫.......仲諗住聽日上去買添 :-( :-(
呢鑊要多謝啊公 :-D

唔好提! 賴晒野! 今日死死氣上去換另一部! 又係一樣! 好彩識得, 唔係俾人打一身!

最慘買左部好機, 又用唔到 .............. !!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 05, 2011 12:47 pm 
離線
高級玩家
頭像

唉……見你咁講法即係唔駛諗
但係我上同胞d 科林部機評價都ok 喎。
會唔會關unlock 嗰時搞亂左d 野事??

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 05, 2011 9:06 pm 
離線
全職睇場
頭像

bb49986 寫:
唉……見你咁講法即係唔駛諗
但係我上同胞d 科林部機評價都ok 喎。
會唔會關unlock 嗰時搞亂左d 野事??

唔好講大陸既 forum 啦 ......... 就算而家香港既 forum ........... 咩多呀? 五毛多! 水軍多! 打手多!除左 IMA ( :lol: ) 有邊個會講真話?

1. 只要用上面個 unlock 方法, 個 IMEI 就會變成 00000001123456

2. 我尋日上去換過另一部原生 unlock, 個 3G 都唔得! 長期得一格!

3. 我拆過機 check 過, 唔關 hardware 事! 咁可能個 WCDMA 2100 同港台唔夾!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 05, 2011 10:10 pm 
離線
版主
頭像

你用大陸咭得唔得!? :roll:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 6月 06, 2011 12:09 am 
離線
資深玩家
頭像

差不多一個幾月前見過,不過當時未unlock ,冇買.
可能始終係cdma 機, 主要一定係search cdma 先, 需然係支援wcdma 及 GSM , 但可能會差D , 我諗咋....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 6月 06, 2011 12:47 am 
離線
資深玩家

吾知問路專家點推!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 6月 06, 2011 1:00 am 
離線
全職睇場
頭像

spandau 寫:
差不多一個幾月前見過,不過當時未unlock ,冇買.
可能始終係cdma 機, 主要一定係search cdma 先, 需然係支援wcdma 及 GSM , 但可能會差D , 我諗咋....

我都有同感! 加上香港 network 未夾過, 可能唔多配合!

我插左張聯通入去用左 1 日, 如果你唔睇個 signal bar 做人, 打出打入都正常!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 6月 06, 2011 1:01 am 
離線
全職睇場
頭像

nokia2110 寫:
吾知問路專家點推!

"問路專家" :lol: :lol: :lol:

個名改得好好 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 6月 06, 2011 2:21 am 
離線
資深玩家

Kenny Li 寫:
nokia2110 寫:
吾知問路專家點推!

"問路專家" :lol: :lol: :lol:

個名改得好好 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

哩部野,係總部二手檔見過,1.5k兩日就走人。可能moto家下好堅。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 6月 06, 2011 2:41 am 
離線
高級玩家
頭像

難得有部android candybar+qwerty,睇黎我都係要死左條心 :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 6月 06, 2011 2:59 am 
離線
全職睇場
頭像

bb49986 寫:
難得有部android candybar+qwerty,睇黎我都係要死左條心 :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

我買完, 又用唔到, 我直頭想死!

又唔係用唔到 ........ 而係你對一部手機無信心, 好難帶佢出門! 大佬, 搵食架!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 6月 06, 2011 2:30 pm 
離線
資深玩家

Kenny Li 寫:
bb49986 寫:

我買完, 又用唔到, 我直頭想死!

又唔係用唔到 ........ 而係你對一部手機無信心, 好難帶佢出門! 大佬, 搵食架!

大6 cbma 3g 用吾用到

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 32 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 23 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :