IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週二 5月 21, 2024 1:54 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 34 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週三 9月 08, 2010 4:57 pm 
離線
全職睇場
頭像

見 Spandau 兄玩得咁有型, 又得 陳 sir 幫手搭路, 唔入番部玩下都唔得!

1. 賣家在 taobao.com 賣機, 由 $1080 - $1800 都有, 睇新舊程度!

2. 部機好細, 但幾重手! 機身是 finger-print magnet!

3. 接收好差! 比 HTC magic 更差! 如果用 3HK 更加完全用唔到! 有格都打唔出打唔入! 用 2G 就好少少, 但都唔合格!

4. 賣機時是跟機全套有盒, 但粒電是高防電, 用唔到一日! 我換左另一粒原電, 用 2G 可用 2 日! 其他如 USB cable, 耳機都唔係原裝, 全部高防貨!

5. 打開個後蓋, 入面造功好化學! 好差山寨貨一樣! 睇第 4 張相 "Palm_Pre_Test_04.JPG" 啦!

6. 最大問題是, 賣家已改中文版! 但大陸人做的 Cooked ROM 完全唔合格! 眼高手低! 開到機已經偷笑!

a) 首先, 唔可以 reset 部機, 一 reset 就好多功能用唔到! 例如 "contact" 入唔到, 同 sync 唔到電話簿! 即是斷晒六親!

b) Palm Profile 用唔到, 亦 update 唔到, 更加 delete 唔到! 大佬, 佢地知唔知 Palm 有 remote erase 部機架?

c) App Catalog 當然用唔到啦!

d) Updates 用唔到!

個人建議 ......... 除非做實驗用, 否則絕對買唔過!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 9月 08, 2010 10:00 pm 
離線
版主
頭像

:lol: 係rom問題

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 9月 08, 2010 10:11 pm 
離線
資深玩家
頭像

无错,个Rom真系写得嘛嘛地。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 9月 08, 2010 10:13 pm 
離線
版主
頭像

亞公出手啦

寫個個新ROM啦 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 9月 09, 2010 12:31 am 
離線
資深玩家
頭像

又係大陸人的自家制ROM, 跟本PALM PRE都好似冇在亞洲區出, 之前的SAMSUNG VODAFONE H1 及M1都比大陸人做出中文, 所以大陸係冇野係唔可能的, 我自己就覺得PALM PRE外型DESIGN好正, 好MINIMALISM, 又係一件黑色石春, 加上CURVE SLIDER, 係好靚仔, 好似一件ART PIECE, WEB OS都好SMOOTH, 當場會因為大陸的自家制ROM會有些問題, 有時又開唔到跟機已經裝了的APPS, WEATHER又SET唔到,
不過開機好很耐, 瞓一陣再起身就開到機, 可能都係中文ROM問題, 但什麼APN, MMS都唔駛SET, 自動會CHECK係張SIM之後自己裝好哂, 仲要係唔會問你, 又唔駛你DOWNLOAD設定, 自動SET好哂你都唔知......
仲有一件事係佢有一個JUSTINPUT的輸入法, 但我真係攪唔到點樣轉成中文輸入......阿公, 你知唔知.?
BROWSER都好流暢, 睇YOUTUBE的HD VIDEO好清好DETAIL下......
鍾意CLOSE APPS的方法, 向上一拖飛走佢就完成, 同你在枱面唔要張紙一撥開佢落地一樣, 好鬼人性化......
需然個中文ROM好多問題, 但起碼唔係IPHONE咁成街都係, OUTSTAND呀嗎......
而且一千多些, OK啦......

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 9月 09, 2010 12:45 am 
離線
版主
頭像

同你在枱面唔要張紙一撥開佢落地一樣 <~ 已經要買啦 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 9月 09, 2010 1:37 am 
離線
全職睇場
頭像

spandau 寫:
又係大陸人的自家制ROM, 跟本PALM PRE都好似冇在亞洲區出, 之前的SAMSUNG VODAFONE H1 及M1都比大陸人做出中文, 所以大陸係冇野係唔可能的, 我自己就覺得PALM PRE外型DESIGN好正, 好MINIMALISM, 又係一件黑色石春, 加上CURVE SLIDER, 係好靚仔, 好似一件ART PIECE, WEB OS都好SMOOTH, 當場會因為大陸的自家制ROM會有些問題, 有時又開唔到跟機已經裝了的APPS, WEATHER又SET唔到,
不過開機好很耐, 瞓一陣再起身就開到機, 可能都係中文ROM問題, 但什麼APN, MMS都唔駛SET, 自動會CHECK係張SIM之後自己裝好哂, 仲要係唔會問你, 又唔駛你DOWNLOAD設定, 自動SET好哂你都唔知......
仲有一件事係佢有一個JUSTINPUT的輸入法, 但我真係攪唔到點樣轉成中文輸入......阿公, 你知唔知.?
BROWSER都好流暢, 睇YOUTUBE的HD VIDEO好清好DETAIL下......
鍾意CLOSE APPS的方法, 向上一拖飛走佢就完成, 同你在枱面唔要張紙一撥開佢落地一樣, 好鬼人性化......
需然個中文ROM好多問題, 但起碼唔係IPHONE咁成街都係, OUTSTAND呀嗎......
而且一千多些, OK啦......

1. Justinput 係 "紅點 + Space"

2. 我 concern 係個大陸 ROM! 首先, 個 Palm Profile 已經 create 左! 你又 delete 唔到! 你再去 "Backup" 睇下! 熄唔到個 backup 架! 佢會日日自動 backup 上 Palm 個 server! 咁你上一手咪睇晒?

要玩得開心, 但更加要玩得放心 ;)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 9月 09, 2010 1:51 am 
離線
版主
頭像

勁 !! 又學到野LA

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 9月 09, 2010 1:55 am 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
勁 !! 又學到野LA

我而家學緊自已整個 ROM! 話晒自己一手一腳, 放心好多:

http://forums.precentral.net/palm-pre-t ... n-etc.html

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 9月 09, 2010 2:00 am 
離線
版主
頭像

亞公整好我就買LA :lol:

亞公, 姦爸嗲

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 9月 09, 2010 2:39 am 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
亞公整好我就買LA :lol:

亞公, 姦爸嗲

而家 download 緊個 ubuntu (Linux)! 成 690MB! 但個 HKBB 又慢到死!

見有時間, update 下個 carrier list 先 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 9月 09, 2010 2:45 am 
離線
版主
頭像

等你, 我要加粗口字

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 9月 09, 2010 5:45 am 
離線
全職睇場
頭像

搞掂! 食碗麵!

全部用到! 連 Palm Profile 都開到! 只欠中文輸入法! 聽日先再搞!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 9月 09, 2010 8:35 am 
離線
資深玩家
頭像

Kenny,你重厉害过班写Rom佬.... :o :o

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 9月 09, 2010 8:37 am 
離線
新手入場
頭像

勁呀!....亞公.. :evil:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 34 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 24 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :