IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週二 5月 21, 2024 9:48 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 20 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週日 7月 04, 2010 8:43 am 
離線
新手入場
頭像

透明綠火鳳凰+天地綫!最後期可以有打入! 當年已經好好:P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 7月 04, 2010 1:48 pm 
離線
高級玩家
頭像

有幅相睇下就好 :)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 7月 04, 2010 3:15 pm 
離線
資深玩家
頭像

當年GSM咁貴的年代, 出CT2事實上又真係令好多人可以用到SO-CALLED 流動電話(係唔流動的流動電話), 包括自己, 我用步步通, 部機仲係度,
當然和記用黎明SELL又事實係在當年WIN哂, 但又記得步步通的TV ADV係用:你的隨身電話亭CONCEPT, 廣告上的人行行下街, 一拎個步步通出黎想打電話, 畫面即刻變出一個電話亭COVER住個人, 跟住佢好開心咁講電話.......
POINT 1 : 唔駛用重金請明星代言. ( 其士點同和記鬥呀.....)
POINT 2 : 電話亭在當年依然係日常生活上常用的設備, 有親切感
POINT 3 : 比到用家一個好明確的IDEA, 當你要打電話時唔駛周圍搵電話亭, 你身上已經有一個私人電話亭.
POINT 4 : 用電話亭去隱瞞左部機係唔可以一唔行一路講的最大缺點, 因為電話亭係唔會郁架嗎, 所以企定定講係應該的, 將缺點完全消失左, 仲成為了優點, 因為部機係你的袋中的私人電話亭, 嘩.....私人電話亭, 幾HIGH CLASS幾尊貴呀.....

我十分欣賞當年佢個廣告.......呢D咪係好的廣告, 唔係一定要搵個明星代言先係好, IDEA及CONCEPT先最重要..........幣........職業病發作......!!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 7月 04, 2010 3:33 pm 
離線
資深玩家
頭像

步步通3張相........拎返出黎, 嘩, 仲大過TV搖控.....HAHAHA
幾鬼今人回味.......

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 7月 05, 2010 12:57 am 
離線
高級玩家
頭像

S兄, 你仲up得出CT2呢個term, 好野! 有實物更是皇道!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 20 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Majestic-12 [Bot] 和 20 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :