IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 5月 17, 2024 10:32 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 94 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234567  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週日 12月 27, 2009 11:54 pm 
離線
版主
頭像

monli 寫:
makgary 寫:
monli 寫:
收到部機lu, thank you 呀 spandau 兄!
我發現原本用到nokia既usb, 仲可以充電, 幾方便!

係呀!如果有iPhone3gs個火牛加上Nokia條USB線,可以兩三個鐘charge完部Pulse! 用跟機隻火牛要charge成六七個鐘呀!

Gary 哥我想問你有無個跟機套cd, 我上網搵唔到!

Link here:-

http://www.xun6.com/file/e58e75c15/dvd.zip.html

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 12月 28, 2009 10:49 pm 
離線
新手入場
頭像

makgary 寫:
monli 寫:
makgary 寫:
monli 寫:
收到部機lu, thank you 呀 spandau 兄!
我發現原本用到nokia既usb, 仲可以充電, 幾方便!

係呀!如果有iPhone3gs個火牛加上Nokia條USB線,可以兩三個鐘charge完部Pulse! 用跟機隻火牛要charge成六七個鐘呀!

Gary 哥我想問你有無個跟機套cd, 我上網搵唔到!

呢批准14日冇機套,去飛揚三樓買個G1套啦。。。好似有似7蚊人仔之嘛!!!

set 左apn 上唔到網 :'(

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 29, 2009 4:18 am 
離線
版主
頭像

用邊個台 !? 人仔 !?
我聽過一個 流言 ~ 好似 master reset 之後 先可以 !

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 29, 2009 9:48 pm 
離線
新手入場

我應否中毒?~~~~

有冇筆畫輸入呢~~?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 30, 2009 8:07 am 
離線
資深玩家
頭像

暂时繁体只有手写,拼音就有T9笔划..不过你想中毒都无,因为相熟那铺无货,有货的铺就全面加了价,等下周吧....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 30, 2009 10:09 am 
離線
新手入場

Les Chan 寫:
暂时繁体只有手写,拼音就有T9笔划..不过你想中毒都无,因为相熟那铺无货,有货的铺就全面加了价,等下周吧....

上次去全場都無,而家其他舖開始有貨?
仲要加價!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 30, 2009 10:27 am 
離線
資深玩家
頭像

LOK~~ 寫:
Les Chan 寫:

上次去全場都無,而家其他舖開始有貨?
仲要加價!!

FY应该就无啦,你可以上TB网看看,佢地话有货,又分有锁和解锁版,价钱相差成两旧水的.....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 30, 2009 8:34 pm 
離線
資深玩家
頭像

Les兄,有鎖同冇鎖相差成兩百就係unlock fee, 我之前果幾部都係我上網在英國買code unlock架,咪就係差唔多兩百蚊

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 30, 2009 10:51 pm 
離線
資深玩家
頭像

spandau 寫:
Les兄,有鎖同冇鎖相差成兩百就係unlock fee, 我之前果幾部都係我上網在英國買code unlock架,咪就係差唔多兩百蚊

今日FY有档有得卖,但价钱竟然涨了很多,是没锁的...如果可以用旧价买就正,部机真系吾错....S兄跟Gary识货...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 12月 31, 2009 4:55 pm 
離線
資深玩家
頭像

台灣版PULSE推出了, 中華電訊獨家......香港會唔會出?
PHOTO FROM EPRICE TW

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 12月 31, 2009 5:05 pm 
離線
資深玩家
頭像

spandau 寫:
台灣版PULSE推出了, 中華電訊獨家......香港會唔會出?
PHOTO FROM EPRICE TW

黑白两种颜色的...

其实华为是可以跟任何网络商制造手机的,今次生产的Pulse的确是华为值得引以为荣的产品,用楼落不比任何Android机差,唯一要弹的就是拍照质素不够好...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 1月 06, 2010 7:53 pm 
離線
新手入場

你放心,所有T-MOBILE盒既都唔係14 days機.....
所有都係全新 100% brand new

makgary 寫:
呢部係T-Mobile最近期既佳作,制造呢部機嘅唔係HTC,而係祖國手機龍頭大廠華為既出品!基本上佢係近期Android機中既劉三好!就係價錢好,功能好同好大Mon!

優點係用Android OS,有齊Wifi, Bluetooth, GPS, A-GPS, 3MP相機,電容式touchscreen!我用左兩日,我覺得話音清晰,喇叭鈴聲大聲冇拆,OS流暢唔慢!尤其係Mon,基本上個螢幕係暫時以320x480呢個resolution當中最大既,有成3.5吋咁大!我用黎睇Astro-Boy MP4都好夠! Screen unlock UI好靚好grand, 要unlock向上掃都好特別!

另外,令我最surprise既係雖然呢部係英國机,個繁簡中文顯示好似G1, Magic咁正,兼且我裝個HTC-CIME.apk for 1.5入去仲可以用手寫繁簡中文同冇hang機或者彈錯誤窗口出黎!不過其他係HTC-CIME既內置中輸就用唔到!

咁有優點就梗係有缺點啦!雖然呢部機有前cam, 但係佢係唔十卜video call既,只係可以影相,不過30萬像素影出黎都唔方好得去邊!另外佢個後cam質素都係好麻like! 有AF等於冇AF! 所以我都費事影出黎俾你地睇!要影相靚既Android, 都係揀韓仔i7500啦!

不過咁,除左影相之外,我覺得呢部機絕對係交足功課!同埋以一部唔使兩千兼有齊所有Android機既14days, 真係好抵玩!

大家有興趣可以去外國forum睇下,佢一樣可以root, custom recovery 同rom! 不過我試過個custom rom都唔係好穩定,最後我都係用返Stock Rom! 我見到英國T-Mobile最近都有official firmware update! 所以唔root都冇所謂!

小弟第一次拍左條片俾大家睇下佢幾流暢!如果條片拍得唔
好請多多包涵呀!

http://www.youtube.com/watch?v=gg1EvbarD9A

:twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 1月 07, 2010 12:10 am 
離線
資深玩家
頭像

我之前幾部都係FULL SET全套有T-MOBILE盒, 都係14天A級貨, 即係同新冇什麼分別的貨........

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 1月 07, 2010 2:01 am 
離線
新手入場

huawei 九月無左幾「急」野,
條友等呀等呀等呀,問呀問呀問呀
終於個unlock code有得買了

批貨有好少部份係客制機,係比德國t mobile做工程機,u8220g
只係有gsm + wifi

聽左當吹水算,無得求證,亦無謂求證

spandau 寫:
我之前幾部都係FULL SET全套有T-MOBILE盒, 都係14天A級貨, 即係同新冇什麼分別的貨........

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 1月 28, 2010 3:45 pm 
離線
資深玩家
頭像

卒之揾到了,刚买了两套,英国T-Mobile版,几乎100%新的,全套连盒和齐配件,三脚充电器都印了T-Mobile的字样的,有兴趣的c-hing PM我...

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 94 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234567  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 19 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :