IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週二 5月 14, 2024 11:26 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 684 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 3456789 ... 46  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週三 10月 05, 2005 1:46 pm 
離線
新手入場

how to this method for 'GROUP' ringtone !!!??? (for phone book). Pls help. :oops: :oops:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 10月 05, 2005 7:11 pm 
離線
新手入場

tamako 寫:
man425 寫:
我想問下你地有冇真係試過902係得呀??
定係以為902同802得渣???
如果真係得既話,可否說得詳細一點
謝謝^^

試過,得

902可以用mmf,mp3,同副檔名為3gp既m4a(aac)做,鈴聲
另外副檔名為mp4既m4a可以播放但唔可以做鈴聲
再另外之前既教法已經非常詳細了,我諗你既問題係出於ima.m4a入落部前未改為ima.3gp(唔使用sw轉,只要)...

點改副檔名?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 10月 06, 2005 9:52 am 
離線
新手入場

重新命名,ima.3gp呀麻??

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 10月 06, 2005 1:16 pm 
離線
新手入場

感謝感謝....一試成功...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 10月 06, 2005 1:16 pm 
離線
新手入場

感謝感謝....一試成功...

回頂端
 個人資料  

文章主題 : 幫幫手,唔該哂!
文章發表於 : 週四 10月 06, 2005 6:21 pm 
離線
新手入場

請問那兒可找到 iturn呢?和怎樣可把ringtone變大,大,大聲呢!!
+萬個唔該哂!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 10月 06, 2005 7:18 pm 
離線
新手入場
頭像

請問日版v802sh用不用到依個method?
THX!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 10月 06, 2005 9:37 pm 
離線
新手入場

man425 寫:

唔得...咁入左落部機度detect唔到...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 10月 06, 2005 11:15 pm 
離線
新手入場

唔係呀,應該點呀..??

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10月 07, 2005 12:09 am 
離線
新手入場

man425 寫:

一個媒體檔的命名分兩部份,檔名/副檔名,以圖檔為例,你手上有一個jpg檔,檔名叫abc
即abc.jpg,預設情況下windows只顯示檔名,即檔案下只見到abc
我們一般說的改檔名,就係改前面abc
改副檔名,就係改後面 .jpg

打開一個資料夾,在上方工具-->資料夾選項-->檢視-->進階選項-->反選""隱藏已知檔案類型的副檔名""一項,按確定後
檔案abc後面就會多左 .jpg 了

出晒力都detect唔到,如果係以上原因,我死畀你睇... :oops:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 10月 07, 2005 2:23 am 
離線
新手入場

但是~ 我照你這個方法做都不成功, 只可以設定你所提供的ima做聆聽, 之後用itune轉acc再轉去手機, 出現這句" cannot assign due to file size error"這樣我應該怎樣做好呢? 我部電話是903sh. 麻煩指救怎樣做, 謝謝~~
hokinm 寫:
做左CD-Rom咁耐
係時候要做D野

1) 首先你將你想轉的mp3用mp3DirectCut Cut左你想要的鈴聲
(例:越唱越強.mp3)
2) 之後用itune將"越唱越強.mp3"轉做AAC格式轉左之後個名變成"越唱越強.m4a"

3) 然後下載我上傳的檔案"IMA.m4a"

4) 將"越唱越強.m4a"和"IMA.m4a"放入miniSD的鈴聲資料夾

5) 將miniSD插入903sh,去到鈴聲資料夾
6) 將我上傳的檔案"IMA.m4a" copy 落903sh
7) 再將"IMA.m4a"設置成鈴聲
8) 然後將"IMA.m4a"改名或刪除(例:"IMA-Mobile.m4a")如刪除後唔好多手出番去睇setting,跟住做埋落去就得
9)之後將"越唱越強.m4a" copy 落903sh改名成"IMA.m4a"就OK

試下打下自己個電話,發覺同自己o既MMF鈴聲有乜分別呢

呢個方法應該可以同係703sh,sx813,sx833到
而且呢個方法不限file size同kbps o既大細

如果覺得鈴聲太細聲可以用Nero o既 WAV 轉換器 + 3-5db
再用320kbps 轉成AAC,再重複以上o既step就得~~

802sh同902sh o既用家可以試下將我上傳o既"IMA.m4a"改名為"IMA.3gp"
之後用itune轉完o先AAC改副名為 *.3gp
(例:一路向北.m4a 改名為一路向北.3gp)

將"一路向北.3gp"和"IMA.3gp"放入miniSD的鈴聲資料夾

將miniSD插入802sh,去到鈴聲資料夾
將我上傳的檔案"IMA.3gp" copy 落802sh
再將"IMA.3gp"設置成鈴聲
然後將"IMA.3gp"改名或刪除(例:"IMA-Mobile.3gp")如刪除後唔好多手出番去睇setting,跟住做埋落去就得
之後將"越唱越強.3gp" copy 落802sh改名成"IMA.3gp"就OK

Enjoy it~~~
By hikarikit~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10月 07, 2005 10:49 am 
離線
新手入場

tamako 寫:
man425 寫:

一個媒體檔的命名分兩部份,檔名/副檔名,以圖檔為例,你手上有一個jpg檔,檔名叫abc
即abc.jpg,預設情況下windows只顯示檔名,即檔案下只見到abc

打開一個資料夾,在上方工具-->資料夾選項-->檢視-->進階選項-->反選""隱藏已知檔案類型的副檔名""一項,按確定後

出晒力都detect唔到,如果係以上原因,我死畀你睇... :oops:

掂哂啦..真係呢個問題...thank you

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10月 07, 2005 11:24 pm 
離線
新手入場

thanks a million...

lee 道好好呀, 正所謂-------好多野學....好過返學 :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 10月 07, 2005 11:24 pm 
離線
新手入場
頭像

kanayi 寫:
但是~ 我照你這個方法做都不成功, 只可以設定你所提供的ima做聆聽, 之後用itune轉acc再轉去手機, 出現這句" cannot assign due to file size error"這樣我應該怎樣做好呢? 我部電話是903sh. 麻煩指救怎樣做, 謝謝~~

7) 再將"IMA.m4a"設置成鈴聲
8) 然後將"IMA.m4a"改名或刪除(例:"IMA-Mobile.m4a")如刪除後唔好多手出番去睇setting,跟住做埋落去就得
9)之後將"越唱越強.m4a" copy 落903sh改名成"IMA.m4a"就OK

寫得咁簡單都唔明?
只係將我個ima.m4a設置成鈴聲再改名或刪除
再將你itune轉o既鈴聲copy落903sh改名成IMA.m4a就得架
唔使再設置多一次"set as ringtone"

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10月 07, 2005 11:33 pm 
離線
新手入場
頭像

tamako 寫:
man425 寫:

多謝你幫手出力
可以將你呢段副檔名教學加埋上我篇教學裡
我諗好多新人都唔清楚副檔名呢方面
thx~~

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 684 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 3456789 ... 46  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :