IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 5月 23, 2024 1:21 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 703改機後
文章發表於 : 週二 12月 06, 2005 5:51 pm 
離線
新手入場

我在謝利記整返好部機,但點解依家舊電超唔耐用??
係部機食電左,定舊電"喳"左??

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 07, 2005 5:13 am 
離線
版主
頭像

可以用幾耐?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 07, 2005 4:39 pm 
離線
新手入場

無聽歌,影相等,傾電話斷續加埋無半個鐘一日,2日都用唔到。
第一日9點左右開機,夜晚10點左右熄機,第二朝早9點先開機,開機時明明有3格,5點半左右突然無電熄機。
相比之前,我有聽歌都用到2日。

另外,試過我無熄機開機,突然有開機音樂,打開睇重有開機畫面,唔知佢係咪自動熄左機開返。

同埋試過收sms,收完睇埋,但收訊息中個符號仲閃緊,最後我唯有重新開機。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 07, 2005 4:48 pm 
離線
全職睇場
頭像

bertha 寫:
無聽歌,影相等,傾電話斷續加埋無半個鐘一日,2日都用唔到。
第一日9點左右開機,夜晚10點左右熄機,第二朝早9點先開機,開機時明明有3格,5點半左右突然無電熄機。
相比之前,我有聽歌都用到2日。

另外,試過我無熄機開機,突然有開機音樂,打開睇重有開機畫面,唔知佢係咪自動熄左機開返。

同埋試過收sms,收完睇埋,但收訊息中個符號仲閃緊,最後我唯有重新開機。

你部機係唔係之前出去街俾人改過架? 如果係, 兩個可能性:

1) 電池有問題! 換另外一粒試試

2) 手機的電池設定 (battery calibration) 被破壞了! 街外改機佬點會識 battery calibration!

Anyways, 我用 SX313 都係用 2 日左右! 但你唔放心, 可以上去搵搵 謝利, 叫佢幫你 tune tune 個 battery calibration! 不過小心出 lift 又撞到 三少 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 12月 08, 2005 5:22 am 
離線
版主
頭像

拎上黎 check check :wink:

P.S:可唔可以 send 張電池相比我睇睇.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 12月 08, 2005 4:22 pm 
離線
新手入場

:cry: 我今後會去旺角,到時見

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 12月 08, 2005 4:23 pm 
離線
新手入場

打錯字,今晚先0岩 :oops:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 12月 08, 2005 4:35 pm 
離線
全職睇場
頭像

bertha 寫:
打錯字,今晚先0岩 :oops:

今晚 .......... 可能見唔到 謝利喎 .......... ! 佢未有咁早番 ....... !

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 12月 09, 2005 5:37 pm 
離線
新手入場

我的目的係整機嘛 :)

謝謝啦

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 12月 09, 2005 5:37 pm 
離線
新手入場

我的目的係整機嘛 :)

謝謝啦

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 2 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :